Coronavirus

Un nou medicament anti-COVID-19, disponibil din decembrie în Franța

Publicat: 25 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un nou medicament anti-COVID-19 disponibil din decembrie în Franța
Autoritățile de reglementare din Regatul Unit au dat undă verde pentru utilizarea unei terapii monoclonale, numită sotrovimab

Un nou medicament anti-COVID va fi disponibil în Franţa de la începutul lunii decembrie. Acesta se numeşte „Molnupiravir” şi reprezintă „o imensă speranţă”, a declarat Olivier Véran într-o conferinţă de presă.

„Ne punem multe speranțe în acest tratament”, a spus ministrul despre această tabletă anti-COVID-19 din laboratorul Merck. „Situația se va schimba”.

Cu ocazia unui briefing de presă în care a dezvăluit strategia de sănătate a guvernului în fața celui de-al cincilea val de COVID-19, Olivier Véran a anunțat sosirea iminentă a Molnupiravir, un medicament destinat atenuării formelor simptomatice de COVID-19.

„De la începutul epidemiei, laboratoarele din întreaga lume au căutat tratamente eficiente pentru Covid. Cercetările au făcut progrese considerabile, iar Franța este una dintre primele țări din lume care a făcut acest lucru. Ajută bolnavii”. „La sfârșitul anului, situația se va schimba”, a spus ministrul joi, 25 noiembrie, despre acest nou medicament antiviral dezvoltat de laboratorul american Merck.

Tratamentul, sub formă de tablete, va fi disponibil în farmacii pe bază de prescripție medicală, și rezervat persoanelor cu risc de forme grave de coronavirus, după vârstă sau comorbidități.

Pentru persoanele care au simptome, acest medicament poate reduce la jumătate riscul de a fi spitalizat. Pilula Merck scade capacitatea coronavirusului de a se multiplica prin creșterea numărului de mutații în materialul său genetic.

Deși tableta Merck nu a fost încă aprobată, autoritatea europeană de reglementare a medicamentelor a emis o recomandare pe 19 noiembrie, astfel încât țările UE să poată decide în mod individual dacă o folosesc atunci când infecțiile vor atinge vârful.

„În cazul în care EMA concluzionează că beneficiile lui Lagevrio depășesc riscurile sale în tratarea COVID-19, va recomanda (Comisiei Europene) acordarea unei autorizații de introducere pe piață”, a spus autoritatea de reglementare, cu sediul la Amsterdam.

Adauga un comentariu