Local

Un nou pod rutier va fi construit lângă Complexul Era Shopping Park din municipiul Iași. Acesta va face legătura cu localitatea Miroslava, cea mai mare comună din județ

Publicat: 04 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un nou pod rutier va fi construit lângă Complexul Era Shopping Park din municipiul Iași. Acesta va face legătura cu localitatea Miroslava cea mai mare comună din județ
Comisia de Circulație a dat aviz pentru un nou pod lângă Complexul Era Shopping Park

Un nou pod rutier va apărea în dreptul Complexului Comercial Era Shopping Park de la marginea municipiului Iași. Firma care deține complexul a primit aviz pozitiv de la Comisia de Circulație. Noul pod ar putea lega zona localității Miroslava de complexul comercial. Comisia din cadrul Primăriei Iași a emis și alte avize pentru diverse proiecte derulate în municipiu

O nouă cale de acces ar urma să apară în zona Complexului Era Shopping Park. Proprietarul zonei a obținut aviz de la Comisia de Circulație a municipalității pentru un nou pod rutier în continuarea complexului de la marginea orașului Iași. Societatea Ermes Holding SRL deține un alt teren în dreptul spațiilor comerciale și a obținut aviz pentru accesul pe proprietatea respectivă. Proiectul cuprinde și noul magazin de tip mall pe care proprietarii complexului vor să-l ridice în zonă și ar putea duce la o conexiune cu localitatea Miroslava, dar și cu zona Apărătorii Patriei din municipiu.

Primăria Iași vrea să dezvolte zona de la Complexul Era Park către localitatea Miroslava și zona adiacentă

Actuala pasarelă rutieră din drumul european către complexul comercial din municipiul Iași a avut nevoie de reabilitare urgentă. În urmă cu mai multe luni, Primăria Iași și-a dat avizul pentru reabilitarea pasarelei actuale de la Complexul Era către proprietarul centrului comercial. Autoritatea locală a făcut apoi demersurile pentru a putea prelua acest pod. Ruta va lega zona Păcurari de Apărătorii Patriei, cartier aflat lângă complexul Era. Intenția Primăriei Iași este de a dezvolta întreaga zonă cât mai curând. Într-un final, ar trebui ca municipalitatea să preia podul în administrare pentru a continua proiectul.

„Proprietarul nu a mai înaintat nicio documentație. S-a reabilitat podul, s-a făcut recepția și urma să discutăm despre preluarea acestuia. Trebuie o cale de legătură în zonă cu Miroslava și cu zona Apărătorii Patriei, aceasta fiind intenția noastră”, a spus primarul Mihai Chirica.

Cale de legătură cu Apărătorii Patriei. Primăria Iași vrea să continue proiectul printr-un nou drum de acces

Zona Apărătorii Patriei, aflată pe Șes Bahlui, arată de ani buni ca după război. Străzile sunt de cele mai multe ori desfundate, iar canalizarea are de suferit. Planurile municipalității cuprind această zonă, un prim-pas fiind conexiunea cu cartierul Păcurari prin podul de la Era. Primarul Mihai Chirica a arătat că intenția autorității locale este de a crea o astfel de legătură, iar pasarela de la Complexul Era Park ar putea fi preluată de municipalitate pentru a duce la capăt proiectul.

Comisia de Circulație a discutat proiecte PUZ în municipiul Iași. Adăpost de noapte și casă pentru tineri în Bucium

Pe lângă avizele ce țin de circulația rutieră, comisia din cadrul Primăriei Iași a mai aprobat și unele proiecte privind planuri urbanistice zonale (PUG). A fost discutat un proiect cerut de firma Petro Grup SRL pentru prelungirea avizului în ceea ce privește construirea unui ansamblu de locuințe în Tudor Neculai. Comisia a avut în discuție și solicitarea congregației Slujitorii Cetății- Opera Don Guanella. Această asociație a cerut aviz pentru construirea unui adăpost de noapte și a unei case pentru tineri pe șoseaua Bucium, nr.75, cu acces din strada Șt. O. Iosif. Solicitarea acestei asociații a fost amânată de Comisia de Circulație din Primăria Iași pentru o altă ședință.

Adauga un comentariu