Stiri medicale

Un nou tratament pentru Covid-19, testat în Marea Britanie

Publicat: 14 sept. 2020
test covid-19

Ca noul tip de coronavirus e o provocare pentru toti oamenii de stiinta nu mai este o noutate. Cercetatori din intrega lume desfasoara in prezent studii pentru a intelege mai bine boala pe care acest tip de virus o provoaca, Covid-19. Asadar, un nou tratament cu anticorpi monoclonali urmează să fie testat pe pacienţii Covid-19 în spitalele din Marea Britanie.

Tratamentul care se doreste a fi testat in urmatoarea perioada, dacă se dovedește eficient, va duce la oprirea reproducerii virusului și la îmbunătățirea ratei de supraviețuire a pacienților.

Oamenii de stiinta britanici au stabilit ca aceşti anticorpi de laborator vor fi administraţi la 2.000 de persoane pentru a vedea dacă sunt eficienţi. Pacienţii vor începe să primească noile medicamente în următoarele câteva săptămâni, iar rezultatele vor fi comparate cu alţi pacienţi cărora nu li s-au administrat anticorpi.

„Există o mulţime de motive întemeiate pentru a crede că ar putea fi eficient cum ar fi oprirea reproducerii virusului, oprirea virusului de a provoca daune, îmbunătăţirea supravieţuirii pacienţilor”, a subliniat profesorul Martin Landray de la Universitatea din Oxord, unul dintre conducatorii procesului de cercetare.

Adauga un comentariu