Prima pagină » Turism » Info Turism » Un oraş din România a fost inclus de cotidianul The Independent în topul destinaţiilor ce merită a fi vizitate în 2021

Un oraş din România a fost inclus de cotidianul The Independent în topul destinaţiilor ce merită a fi vizitate în 2021

13 ian. 2021, 15:48,
BZI.ro, în Turism

Un oraş din România a fost inclus de cotidianul The Independent în topul destinaţiilor ce merită a fi vizitate în 2021. Este vorba despre oraşul Timişoara, care va fi şi Capitală Europeană a Culturii în 2023. Pe lângă Timişoara, au mai fost incluse şi alte oraşe din Europa, destinaţii care au fost sau vor fi, de asemenea, Capitale Europene ale Culturii.

În 2020, măsurile impuse pentru a limita răspândirea pandemiei de COVID-19, au avut un puternic impact negativ asupra călătoriilor de tip city break.

Orașul Timișoara, inclus de cotidianul The Independent în topul destinaţiilor ce merită a fi vizitate în 2021

Cotidianul britanic The Independent a inclus Timişoara pe lista destinaţiilor care merită vizitate în anul 2021.

Pe lista făcută de jurnaliştii britanici se afla Jerez de la Frontera (Spania), Rijeka (Croaţia), Wroclaw (Polonia), Sète (Franţa), Lahti (Finlanda), Düsseldorf, (Germania), Cork (Irlanda), Braga (Portugalia) şi Timişoara (România). Acestea au fost sau vor fi Capitale Europene ale Culturii.

„O altă Capitală Europeană a Culturii, de această dată pentru anul 2023 (trebuia să deţină acest titlu anul viitor, dar mandatul său a fost amânat din cauza pandemiei). Poate că nu aţi auzit de cel mai mare oraş din vestul României, dar toate acestea îi dau mai mult farmec. Aflat pe malul nordic al răului Bega, oraşul Timisoasa este uneori numit şi Mica Viena datorită arhitecturii sale secesioniste, a istoriei sale bogate şi a melanjului de culturi care şi-au lăsat amprentă. Romanii, tătarii, turcii, austriecii şi germanii pot fi recunoscuţi în stilul oraşului. Găzduieşte deja spectacole muzicale şi teatrale pe tot parcursul anului, dar oferta culturală va creşte, fără îndoială, în următorii câţiva ani, în contextul în care se pregăteşte pentru mandatul de Capitală Europeană Culturală”, scriu jurnaliştii de la The Independent.

Timişoara va fi Capitală Europeană a Culturii în 2023

Oraşul Timişoara va fi Capitală Europeană a Culturii în 2023, în urma deciziei de amendare a acţiunii Capitale Europene ale Culturii votată marţi de Consiliul UE, informează un comunicat al Ministerului Culturii transmis, miercuri.

„Consiliul UE a votat ieri, în unanimitate, Decizia de amendare a acţiunii Capitale Europene ale Culturii, marcând astfel finalizarea procesului legislativ pentru modificarea calendarului viitoarelor titluri, în contextul măsurilor şi restricţiilor impuse de pandemia COVID-19. Astfel, oraşele Galway (Irlanda) şi Rijeka (Croaţia), care şi-au amânat sau anulat evenimentele planificate în acest an, îşi vor continua acţiunile culturale până în 30 aprilie 2021”, se arată în comunicat.

Astfel, oraşele care ar fi trebuit să deţină titlul anul viitor vor fi reprogramate, Timişoara şi Elefsina (Grecia) urmând să fie Capitale Europene ale Culturii în 2023, alături de Veszprem (Ungaria), şi să organizeze evenimente culturale de amploare, în condiţii mai sigure pentru artiştii, turiştii şi cetăţenii europeni.

Transilvania, inclusă de Naţional Geographic în lista destinaţiilor de vacanţă pentru familii, în 2021

Cei de la Naţional Geographic ne dau încă o mână de ajutor în promovarea României. Astfel, specialiştii de aici au inclus regiunea Transilvaniei în lista destinaţiilor de vacanţă pentru familie în 2021.

Această listă anuală a destinaţiilor cuprinde cinci categorii: sustenabilitate, familie, natură, aventura şi cultură. Ea serveşte drept sursă de inspiraţie pentru viitoare călătorii, având în vedere situaţia incertă provocată de pandemie.

Lista „Best of the World 2021” oferă 25 de locuri de luat în seamă, selectate de echipa editoriala internaţională.

Potrivit Naţional Geographic, cititorul va găsi poveşti care descriu „succesul în conservare, realizări în prezervare, rezistenta culturală şi poveşti ale unor comunităţi care înving obstacole intimidante pentru a prospera în ciuda pandemiei”.

Categoria „sustenabilitate” cuprinde şase destinaţii din Europa, Africa şi Statele Unite – Alonissos (Grecia), Copenhaga (Danemarca), Noua Caledonie (Franţa), Freiburg (Germania), Gabon (Africa Centrală) şi Denver (Colorado, SUA).

În secţiunea „familie” sunt incluse: England Coastal Path (sud-vestul Angliei), Transilvania (România), Space Coast (Florida, SUA), Hortobagy (Ungaria) şi regiunea indigenă din British Columbia (Canada).

Pentru „aventură” au fost alese: Dominica (Caraibe), Svaneti (Georgia), Parcul naţional Los Glaciares (Argentina) şi depresiunea Danakil (Etiopia).

La categoria „natura”: Isle Royale (Michigan, SUA), Yellowknife (Canada), Cerrado savanna (Brazilia) şi Insula Lord Howe (Australia), iar la categoria „cultura”: Guam, New Mexico (SUA), Bitoria-Gasteiz, Alava (Tara Bascilor, Spania), Gyeongju (Coreea de Sud), Tulsa (Oklahoma, SUA) şi Tonglu (provincia Zhejiang, China).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *