National

Un pianist compune muzică din izolare: „Mă motivează gândul că normalitatea va reveni în viața noastră” – VIDEO

Publicat: 01 apr. 2020

În vreme de pandemie de coronavirus, pianistul Andrei Irimia profită de timpul petrecut cu el însuși pentru a-și găsi inspirația și a compune muzică pentru cei care-l ascultă.

Andrei Irimia a compus recent piesa „Flattening the Curve”, în care își exprimă sentimentele care l-au încercat în ultimele săptămâni, piesă pe care a împărtășit-o cu ascultătorii lui pentru a le face perioada de izolare mai ușoară.

„Piesa a fost compusă datorită stărilor prin care am trecut în ultimele 3–4 săptămâni, de la cum ne dă târcoale singurătatea, la speranță, și mai ales la acceptarea situației. Nu aș putea pune degetul pe un mesaj anume, însă observ o dorință colectivă a celor care sunt izolați de a face cât mai multe lucruri pentru ei, de a învața cât mai multe limbi străine, de a se uita în mod excesiv la filme, fără a se opri și conștientiza schimbarea majoră prin care trecem. Aș vrea ca piesa să deconecteze puțin ascultătorul de procesul ușor forțat de „self-improvement” și să-și odihnească mintea, să se bucure de o pauză și să înțeleagă că e normal să avem și momente de repaus într-o perioadă de criză”, spune Andrei Irimia.

Pianistul compune cu gândul că într-o zi, „când normalitatea o să aibă loc iar în viața noastră”, va reapărea pe scenă, în fața publicului, și va interpreta melodiile create în această perioadă.

„Întotdeauna am perceput starea de melancolie ca pe o binecuvântare deghizată, o sursă de inspirație ce te scoate la lumină, sunt sigur că pentru mulți artiști, în momentul de față, sentimentele mai puțin plăcute pe care le trăiesc le-au transformat într-un izvor de creativitate. Mă motivează foarte mult gândul că toate piesele compuse în această perioadă, le voi cânta publicului într-un viitor mai mult sau mai puțin apropiat, unde normalitatea o să aibă loc iar în viața noastră”, a mărturisit Andrei Irimia.

Andrei Irimia e pianist și compozitor și a început să cânte la instrumente încă de la o vârstă fragedă. A continuat apoi cu studiile în pian clasic și studii de autodidact ale acordeonului și mai multor instrumente de suflat. A compus numeroase coloane sonore pentru publicitate, scurtmetraje sau diverse proiecte din zona corporate.
Adauga un comentariu