Actualitate

Un poliţist din Bucureşti nu a putut interveni la o urgenţă. Motivul: era la pensat

Publicat: 27 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un poliţist din Bucureşti nu a putut interveni la o urgenţă. Motivul era la pensat
Un agent de poliție din cadrul Secției 23 de Poliţie din Bucureşti este cercetat disciplinar după ce s-a dus la pensat în timpul programului

Un agent de poliție din cadrul Secției 23 de Poliţie din Bucureşti este cercetat disciplinar după ce s-a dus la pensat în timpul programului.

Poliţistul care efectua o patrulă mixtă cu un jandarm, nu a putut interveni la o urgență sesizata pentru că s-a dus la pensat.

Jandarmul și-a reclamat colegul de muncă că a mers la pensat

Jandarmul l-a reclamat pe colegul său polițist după ce a trebuit să dea explicații în fața superiorilor. Cele povestite de jandarm au fost confirmate și de către cosmeticiana care l-a pensat pe polițist.

„În legătură cu informațiile apărute în spațiul public, privind un incident în care a fost implicat un agent de poliție aflat în patrulă mixtă cu un jandarm, pentru corectă și completa informare a opiniei publice, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele clarificări: Subofițerul jandarm, aflat în patrulă cu agentul de poliție de la Secția 23, care s-a deplasat la un salon de cosmetică în timpul programului de lucru, a acționat conform procedurilor legale și a raportat ierarhic incidentul pentru clarificarea și dispunerea măsurilor corective care se impun în astfel de situații de către comisia de control stabilitată în acest scop”, a declarat Jandarmeria Capitalei.

În replică, agentul de la Poliția Sector 3 a Capitalei a motivat că nu a părăsit zona de patrulare. Incidentul s-a produs în data de 23 ianuarie 2021, potrivit bugetul.ro.

Conform raportului dat de sergentul-major către conducerea Batalionul 1 Jandarmi, agentul de poliție a părăsit zona de competență pentru a merge în zona Dristor, „unde polițistul s-a pensat”.

Poliţist cercetat disciplinar, în urma unor postări pe Facebook

Un alt caz în care un agent de poliție a fost cercetat disciplinar s-a înregistrat în luna ianuarie, mai exact pe 18. Un poliţist din cadrul Secţiei 4 de Poliţie din Timişoara a fost cercetat disciplinar de către Biroul Control Intern al Poliţiei Timiş, după ce pe o reţea de socializare au fost publicate o serie de postări care evidenţiau un comportament neadecvat al acestuia faţă de subalterni.

„Având în vedere informaţiile care au apărut pe o reţea de socializare, cu privire la comportamentul unui poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, faţă de un poliţist din subordinea sa, vă informăm că inspectorul şef a dispus (la sfârşitul săptămânii trecute, n.r.) efectuarea de verificări prin intermediul Biroului Control Intern în vederea analizării situaţiei de fapt. În funcţie de rezultatul verificărilor, vor fi dispuse măsuri în consecinţă”, arată un comunicat al Poliţiei Timiş, remis în data de 18 ianuarie 2021.

Conform unor surse din Poliţia Timiş, poliţistul şi-a anunţat imediat demisia din funcţie, dar a revenit asupra deciziei, în urma rugăminţilor unora dintre colegi.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a dispus efectuarea unor verificări de către Corpul de control cu privire la situaţia existentă la nivelul Secţiei 4 de Poliţie din Timişoara.

„Conducerea Ministerului doreşte clarificarea urgentă a acestei situaţii, susţinând necesitatea menţinerii unui climat de muncă adecvat, care să permită personalului îndeplinirea cu profesionalism a atribuţiilor de serviciu”, informează luni un comunicat al MAI.

 

Adauga un comentariu