International

Un proiect de lege din SUA ar putea stabili un sezon de vânătoare de Bigfoot

Publicat: 25 ian. 2021
Bigfoot ar putea deveni subiectul unui sezon de vânătoare
Bigfoot ar putea deveni subiectul unui sezon de vânătoare

Un reprezentant al statului Oklahoma, SUA, a introdus un proiect de lege care ar stabili un sezon de vânătoare pentru una dintre cele mai infame specii ale statului de presupuse animale sălbatice native: Bigfoot.

Reprezentantul Justin Humphrey, R-District 19, a introdus un proiect de lege legislativului de stat care va solicita Comisiei pentru animale sălbatice din Oklahoma să desemneze un sezon de vânătoare Bigfoot.

Misticul animal a fost văzut în numeroase rânduri prin zonă

Maimuța mitică a făcut obiectul a numeroase observări în sudul Oklahoma de ani de zile, iar regiunea găzduiește anual un festival Bigfoot pentru fanii criptidului.

„Comisia pentru conservarea faunei sălbatice din Oklahoma va promulga reguli care stabilesc un sezon de vânătoare Bigfoot. Comisia va stabili datele anuale ale sezonului și va crea toate licențele și taxele de vânătoare specifice necesare”, se arată în proiectul de lege.

Proiectul de lege, dacă va fi adoptat de legislativ și semnat de guvernator, va intra în vigoare la 1 noiembrie.

Un cunoscut fan al lui Bigfoot susţinea că a văzut creatura

MK Davis, unul dintre cei care urmăresc celebra creatura Bigfoot, susţinea în 2015, că a surprins o nouă fotografie în care apare Bigfoot. Fotograful a reuşit să-l surprindă în Bluff Creek, California, în timp ce acesta pare să se chinuie să care o sacoşă mare.

Bigfoot sau Sasquatch, este descris drept o creatură cu înfăţişare de maimuţă, cu înălţimea intre 2-3 m, cântărind aproximativ 230 kg, şi acoperit de o blană de culoare maro-intunecat, sau roscat-intunecat. Unii martori au spus că acesta are ochi mari, o sprânceană care iese uşor în evidenţă şi o frunte mică. Se spune că unii martori au simţit un miros neplăcut în jurul creaturii. Urmele enorme de picioare care au fost găsite sunt de aproximativ 60 cm lungime şi 20 cm lăţime.

Între legendă și adevăr! Bigfoot există?

Oamenii de știință nu cred în existența acestui animal, conisderând că este o combinație dintre folclor, identificări eronate și fals, și nu o ființă adevărată. Însă, câțiva savanți precum Jane Goodall și Jeffrey Meldrum și-au exprimat clar interesul în bigfooți. Bigfoot-ul rămâne însă unul dintre exemplele faimoase de criptid din categoria criptozoologiei.

Chiar și primii navigatori de culoare albă sosiți în regiunea de nord-vest dinspre Pacific a Americii de Nord au auzit poveștile despre „omul pădurilor” care le fura proviziile. În câteva triburi indiene, există câteva sculpturi de piatră cu măști de maimuțe. Unul dintre acele triburi are drept simbol totem, un bigfoot.

În anul 1811, pe Munții Rocky au fost descoperite câteva urme uriașe de tălpi în zăpadă. În anul 1893, Theodore Roosevelt a publicat o poveste despre o „entitate misterioasă din păduri”. În anul 1924, câțiva mineri aflați la lucru au spus că au fost atacați de o așa-zisă creatură-maimuță (locul atacului fiind numit în prezent Canionul Maimuțelor). În anii ’40-’50 au fost doar câțiva martori ce au văzut o apariție a creaturii. Prima înregistrare cu așa-zisa creatură a fost făcută pe data de 20 octombrie 1967 de către Roger Patterson și Robert Grimlin în Bluff Creek, California.

Adauga un comentariu