Local

Un puști de 17 ani, acuzat că a ucis un pădurar, pedepsit de judecătorii ieșeni! Minorul trebuie să achite daune colosale către rudele victimei!

Publicat: 10 mart. 2021
O secure acoperită cu sânge
Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe un minor la o internare de 7 ani într-un centru de detenție, pentru că ar fi ucis un pădurar

Un minor din județul Iași a fost pedepsit ieri de magistrați. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Ionuț Iosub la o internare de 7 ani într-un centru de detenție, pentru omor. Individul de 17 ani este acuzat că a ucis un pădurar, cu o secure

După moartea violentă suferită de un pădurar din județul Iași, un minor a fost pedepsit de magistrați! Astfel, ieri, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au emis sentința în cazul lui Ionuț Iosub. Magistrații l-au achitat pe individul de 17 ani pentru tâlhărie calificată, dar l-au condamnat la o internare de 7 ani într-un centru de detenție, pentru omor.
De asemenea, judecătorii au admis acțiunile formulate de rudele victimei și l-au obligat pe minor, împreună cu părinții săi, la plata unor despăgubiri în valoare totală de 120.000 de euro, drept daune morale, și 57.600 de lei, daune materiale. De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Pădurar ucis cu securea într-o pădure din județul Iași

Procesul lui Ionuț Iosub a început pe data de 5 martie 2020. Asta, după ce minorul a fost reținut de pe 15 septembrie 2019. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pe Ionuț Iosub, un adolescent din Sirețel, pentru omor și tâlhărie calificată. Anchetatorii ieșeni au afirmat că individul l-a ucis pe pădurarul din localitate în toamna lui 2019.

Potrivit oamenilor legii, fapta a fost comisă pe 12 septembrie 2019, la orele serii, când tânărul a mers în Pădurea „Todoșoaia”, din localitatea Sirețel. În timpul zilei, individul doborâse un paltin de 6,5 metri și a așteptat lăsarea serii pentru a duce arborele acasă. Când a vrut să ia copacul, Ionuț Iosub a fost surprins de pădurarul Răducu G., în vârstă de 50 de ani. Pentru că s-a opus furtului, acesta a fost lovit brutal cu securea, în cap. Rănile au fost cumplite, pădurarul murind în scurt timp.

Descoperirea macabră, făcută de un coleg al pădurarului

Amintim că pădurarul, unul dintre cei mai vechi angajați ai Ocolului Silvic Pașcani, a fost găsit mort la marginea pădurii respective. Toate indiciile au dus către o crimă. Pădurarul a fost găsit decedat dimineața de către un coleg, în mașină, având răni la cap.

„În dimineața zilei de 13 septembrie 2019, la ora 8:15, pădurarul a fost găsit mort la marginea unei păduri din vecinătatea satului Berezlogi, comuna Sirețel, prezentând urme de lovire. Pădurarul, în vârstă de 50 de ani, era salariat al Ocolului Silvic Pașcani din anul 1999, fiind necăsătorit. În pădurea situată în apropiere s-au găsit un arbore doborât și alți 4 cu început de tăiere, existând suspiciunea că a fost atacat de persoane care au procedat la sustragerea ilegală de lemn. Cantonul silvic aflat în paza pădurarului găsit mort are o suprafață de 536 de hectare, cea mai mare parte din pădure fiind proprietatea statului, o mică parte aflându-se în proprietatea privată a persoanelor fizice. Cadavrul a fost preluat de reprezentanții Institutului Național de Medicină Legală Iași, în vederea efectuării necropsiei”, a precizat atunci Corneliu Parascan, directorul Direcției Silvice Iași.

În urma anchetei, procurorii au ajuns la Ionuț Iosub.

„Prin prisma tuturor probelor administrate din cauză, s-a dedus intenția inculpatului minor, care a fost aceea de a suprima viața victimei, pentru a ascunde intenția de a sustrage copacul tăiat și pregătit”, au afirmat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Oamenii legii au adăugat că Ionuț Iosub a avut o atitudine oscilantă în timpul anchetei.

Comentarii
Adauga un comentariu