Actualitate

Un puternic cutremur din Pakistan a ucis zeci de persoane! Iată ce magnitudine a avut – FOTO, VIDEO

Publicat: 07 oct. 2021
oameni afectați de cutremur în Pakistan
Imaginile din Baluchistan, Pakistan, au arătat ziduri și case prăbușite

Cel puțin 20 de oameni au fost uciși după ce un cutremur a lovit provincia județeană Balochistan din Pakistan, joi, au declarat oficialii pentru BBC.

Autoritățile spun că numărul morților ar putea crește și că mulți oameni au fost uciși când structurile s-au prăbușit. Mulți dintre morți erau femei și copii, a declarat agenția de știri Reuters.

Cutremurul din Pakistan a avut o magnitudine de 5,9 grade și a ucis zeci de persoane

Studiul geologic al SUA a spus că a fost un cutremur cu magnitudinea de 5,9 care a lovit la o adâncime mică de 9 km. Cutremurele superficiale pot cauza mai multe daune.

Operațiunile de salvare sunt încă în desfășurare. Oficialii locali au declarat pentru BBC Urdu că cel puțin alte 150 de persoane sunt considerate a fi rănite, iar mai mulți dintre ei au fost repezi la spital în stare critică. Unii oameni au fost tratați pe brancarde cu medici folosind telefoane ca lanterne, a spus Reuters. Peste 100 de case de chirpici s-au prăbușit și un număr mare de clădiri au fost avariate, lăsând sute de oameni fără adăpost, a declarat un oficial agenției.

Imaginile de pe rețelele sociale au arătat oameni din capitala provinciei Quetta pe stradă după aceea. O mare parte din daune pare să fi afectat districtul Harnai, au spus oficialii. Harnai, care se află la est de Quetta, are un număr mare de mine de cărbune care s-ar putea prăbuși în timpul cutremurelor.

Ministrul de interne al Balochistanului, Mir Ziaullah Langu, a declarat pentru BBC că serviciile de urgență au fost trimise în zonă.

Extrem de multe cutremure puternice de la începutul anului 2021

De la începutul anului 2021 au avut loc, la nivel global mai multe cutremure puternice. Unul dintre cele mai puternice cutremure a fost în Haiti unde mii de persoane au decedat.

Oficialii din Haiti au confirmat că cel puțin 1.297 de persoane sunt decedate după ce un puternic cutremur cu magnitudinea 7,2 a lovit națiunea Caraibelor sâmbătă, 14 august. Un număr necunoscut de persoane este dispărut și aproximativ 5.700 au fost răniți, spun oficialii. Dezastrul a agravat problemele cu care se confruntă națiunea sărăcită, care se îndreaptă deja dintr-o criză politică după asasinarea președintelui său în iulie.

Un alt cutremur puternic a avut loc pe insula Creta din Grecia. De această dată, seismul nu a făcut multe victime, doar o singură persoană decedând. Cutremurul a avut magnitudinea de 5,8 grade şi a avut loc pe data de 27 septembrie 2021.

„S-a simțit destul de puternic și a durat multe secunde”, a declarat un primar local pentru televiziunea Skai.

Grecia a mai fost lovită de cutremure puternice în 2021. Vorbim despre faptul că pe data de 22 iunie 2021, țara Europeană a fost lovită de un seism cu magnitudinea de 5.6 grade pe scara Richter, iar autoritățile nu au declanșat alerta de tsunami. Cutremurul a avut peste zece replici, cea mai puternică având 3.9 grade.

Adauga un comentariu