Local

Un racket moldovean a încercat să ajungă în Iași cu documente false pentru a transporta bijuterii fără acte

Publicat: 30 oct. 2020
Polițiștii de frontieră ieșeni au confiscat mai multe bijuterii și acte false folosite de un cetățean moldovean
Carte de identitate falsă și bijuterii nedeclarate, confiscate la vama Albița de polițiștii de frontieră

Polițiștii de frontieră l-au depistat în vama Albița pe un racket moldovean care a încercat să ajungă în Iași cu ajutorul unor documente false pentru a transporta diverse bijuterii din metale prețioase

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privința unui bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova asupra căruia au descoperit o carte de identitate falsă și bijuterii susceptibile a fi confecționate din metale prețioase, nedeclarate.

„În data de 26 octombrie, în jurul orei 21:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, s-a prezentat pentru a intra în țară B.N., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 39 de ani, conducând un autoturism marca Audi A3, înmatriculat în România. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport și persoanei, ocazie cu care echipa comună de control a descoperit, ascunse și nedeclarate, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în buzunarul gecii lui B.N., 7 inele din material galben, cu greutatea de aproximativ 155 g, având inscripționate numele unor firme renumite pentru prelucrarea și confecționarea de bijuterii din metale prețioase, iar în portmoneu, o carte de identitate cu însemnele autorităților române, emisă pe numele unei alte persoane și având aplicată o altă fotografie”, au declarat oficialii Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Bijuteriile confiscate la vama Albița erau aduse din Lituania

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals. Bărbatul care avea asupra sa documente false a declarat că a fost rugat de un concetățean să transporte respectivul document în Lituania și că nu are cunoștință că acesta e fals ori falsificat. Cu privire la bunurile descoperite, acesta a declarat că îi aparțin și că nu știa că există obligativitatea de a le declara autorității vamale în momentul intrării în țară.

„Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării bijuteriilor și sancționarea contravențională a bărbatului cu amendă în valoare de 3.000 lei”, au mai precizat reprezentanții ITPF Iași.

Adauga un comentariu