National

Un recuperator din judeţul Timiş a ameninţat cu o armă de foc o persoană

Publicat: 23 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un recuperator din judeţul Timiş a ameninţat cu o armă de foc o persoană
Tânara de 18 ani a fost sancționată contravențional pentru alarmarea falsă la 112 a poliție

Un bărbat din judeţul Timiş a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru şantaj, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept. Toate acestea s-au întâmplat pentru a recupera o sumă de bani. Imaginile desprinse parcă dintr-un film de acţiune cu mafioţi, în timp ce se certau cele două persoane, recuperatorul a tras un glonţ într-un dulap. Ca să bage frica şi mai tare în omul care-i datora bani, bărbatul înarmat a tras alte două focuri de armă în poartă de metal să arate că el chiar este furios.

Potrivit unui comunicat de presă, de joi 22 aprilie 2021, Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara ocupă de acest caz, recuperatorul fiind cercetat după ce a săvârșit infracţiuni concurente de şantaj, nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept.

Sentinţa primită de recuperator

După săvârşirea a mai multor infracţiuni, bărbatul s-a ales momentan doar cu o arestare preventivă pentru 30 de zile.

”În perioada 10 – 21.04.2021 inculpatul, recidivist, a deţinut fără a fi autorizat, armă letală marca Crvena Zastava, cal. 9 mm (pistol) şi muniţie letală aferentă, cu care în data de 10.04.2021, în jurul orei 20:00 a mers la locuinţa persoanei vătămate Timişoara, unde cu scopul de a obţine restituirea sumei de 800 euro datorată de familia acesteia din urmă, a scos pistolul pe care l-a pus pe masă, iar după câteva momente a tras cu acesta un glonţ într-un dulap din lemn, în timp ce avea un conflic verbal cu persoana vătămată, toate realizate în scop de şantajare a persoanei vătămate”, se arată în comunicat.

De ce Timişoara este cunoscută ca un oraş periculos

În ultima vreme foarte multe incidente s-au produs în judeţul Timiș. Luni seara, 19 aprilie 2021, a izbucnit un conflict între două grupuri de migranţi. În urma conflictului, un afgan în vârstă de 27 de ani şi-a pierdut viaţa iar unul a ajuns în stare gravă la spital. Poliţiştii locali din cadrul Biroului Ordine Publică şi Intervenţie Rapidă Timişoara au indentificat 6 suspecţi care ar fi participat la conflictul care a avut loc în zona Gării de Nord din Timişoara.

Cele două grupuri de 6 respectiv 2 persoane s-au luat la bătaie în plină zi, aceştia folsindu-se de cuţite. Din cei 8 participanţi ai conflictului mai multe persoane au fost înjunghiate, iar alte două s-au ales cu răni severe unul dintre aceştia a decedat.

„Poliţiştii locali au fost solicitaţi, miercuri după-amiază, de către poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, să-i sprijine în acţiunea de identificare a suspecţilor în cazul crimei din data de 19 aprilie, din zona Gării de Nord, existând date că aceştia ar fi cazaţi la Pensiunea Diamond Residence de pe str. Miron Costin. Astfel, în locaţia respectivă au fost identificaţi patru din cei şase suspecţi şi încă patru persoane tot din categoria migranţilor care nu deţineau documente şi care au fost predate la IGI”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Locale Timişoara.

Viceprimarul Timișoarei s-a întâlnit de urgenţă cu ministrul de Interne Lucian Bode

Întâlnirea dintre viceprimarul Timisoarei, Cosmin Tabăra, şi ministru de Interne, Lucian Bode, a avut loc după ce incidentele cu migranții au luat amploare. Aceştia s-au întâlnit pentru a discuta despre incidentele produse în Timişoara respectiv Arad.

„Astăzi, însoțit de colegul deputat Cosmin Șandru și Bogdan Cătălin Ghelbere, secretar general adjunct al Guvernului, am avut întâlniri cu președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, cu ministrul de Interne, Lucian Bode, și alți factori de decizie din MAI, precum și cu șeful IGI – Inspectoratul General pentru Imigrări, Leonard Medreaga. Din discuțiile purtate, am stabilit de comun acord ca, într-un timp relativ scurt, dl ministru sau unul dintre secretarii de stat să se deplaseze la Timișoara, pentru a fi cât mai aproape de situația din teren, de realitate, să dispună suplimentarea efectivelor de pază ale poliției în „zonele roșii” ale Timișoarei.

Adauga un comentariu