National

Un român din Italia a solicitat intervenția medicilor, apoi a încercat să fure ambulanța

Publicat: 31 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un român din Italia a solicitat intervenția medicilor apoi a încercat să fure ambulanța
Românul care a încercat să fure o ambulanță în Genova are mai multe dosare deschise pe numele lui

Un român de 26 de ani a fost arestat aseară, 30 august 2021, în Genova de către polițiști după ce a încercat să fure o ambulanță și a atacat autoritățile cu o sticlă de bere.

Românul a solicitat ajutorul medicilor, spunând că este rănit, astfel că patru membri ai Crucii Roșii Rivarolese s-au deplasat către Via Fillak, locul pe care tânărul l-a menționat că s-ar afla pentru a primi ajutor.

Un român a încercat să fure o ambulanță. Paramedicii italieni căutau victima pe stradă

Odată ajunși la locul indicat, paramedicii nu au găsit pe nimeni, motiv pentru care doi dintre ei au luat la pas strada pentru a căuta presupusa victimă.

În timp ce medicii căutau, tânărul de 26 de ani, ieșind dintr-un bar a început să devină agresiv, insultând și amenințând șoferii cu o sticlă de bere pe care o avea în mână. Acesta a reușit să se urce la volanul autospecialei și a încercat să plece cu ea.

Șoferul de pe ambulanță a încercat să îl oprească pe român

Unul dintre șoferi ambulanței a sunat imediat la poliție în timp ce încerca să-l oprească pe român să plece. Aceștia s-au deplasat imediat la locul cu pricina. Moment în care tânărul a văzut mașina poliției, acesta a devenit și mai agitat, reușind să scape din mâinile celor l-au care l-au imobilizat, luând-o la fugă.

Bărbatul nu a ajuns prea departe datorită polițiștilor care l-au urmărit și au reușit să-l prindă. Românul văzându-se încolțit s-a năpustit asupra polițiștilor vrând să-i lovească cu sticla de bere pe care o ținea în mână.

Bărbatul va fi judecat de magistrați

Ulterior, s-a descoperit că tânărul are mai multe dosare penale deschise pe numele lui la poliție și nu are domiciliu stabil. Cu toate că faptele acestuia se încadrau la tentativă de furt calificat și opunere de rezistență la un funcționar public, totuși a scăpat aparent doar cu un avertisment primit din partea șefului poliției din Genova și este obligat să se prezinte la secția de poliție din Sampierdarena, în data de 31 august 2021.

Acesta va avea totuși parte de o judecată sumară în această dimineață.

Un ieșean a furat o bicicletă electrică și a încercat să o vândă în Brașov

În edițiile trecute ale Cotidianului BZI, un ieșean a reușit să fure o bicicletă electrică după ce a distrus sistemul antifurt al bicicletei şi a furat-o, ulterior reuşind să o vândă unui cetăţean domiciliat în judeţul Braşov.

Poliţiştii Secţiei nr. 6 Poliţie Iaşi au identificat bărbatul bănuit de comiterea infracţiunii de furt calificat. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore.

„La data de 22 iulie a.c., poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Urbană Iaşi au depistat şi condus la cercetări un bărbat, de 36 ani, din mun. Iaşi, bănuit că la data de 01 iulie a.c., prin distrugerea sistemului antifurt, ar fi sustras o bicicletă electrică, în valoare de peste 4.000 lei, parcată în parcarea special amenajată a unei societăţi comerciale, din mun. Iaşi.

În urma continuării cercetărilor şi colaborării poliţiştilor ieşeni cu cei din cadrul Secţiei nr. 2 Poliţie Urbană Braşov, bicicleta sustrasă a fost recuperată din municipiul Braşov, după ce ar fi fost vândută de bărbat, prin intermediul unui site de vânzări.

În baza probatoriului administrat în cauză, poliţiştii ieşeni au reţinut bărbatul pentru 24 de ore şi l-au introdus în Arestul I.P.J. Iaşi, urmând ca astăzi, 23 iulie a.c., să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi cu propuneri legale”, au declarat oamenii legii.

Român căutat în toată Europa pentru furt de bijuterii

Mihai Dragoș Știrbu, cunoscut ca fiind unul dintre cei mai cunoscuţi hoţi de bijuterii, căutat în întreaga Europă, a fost prins într-un spital din Iași. Acesta făcea parte din Academia Infractorilor Români, grupare care dădea spargeri de milioane de euro în magazinele din vestul Europei.

Știrbu este un membru de marcă a grupării enunțate mai sus și care, după ce a fost prins de oamenii legii din Iași riscă extrădarea pentru că are mai multe mandate de arestare. Acesta era specializat în furtul de ceasuri și bijuterii de lux.

Adauga un comentariu