Titlurile zilei

Un scandal de corupție lovește în Poliția Rutieră Iași! Promisiuni pentru permise de conducere și autorizații de taximetrie! Sume de zeci de mii de euro cerute de la creduli! (Exclusiv!)

Publicat: 20 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un scandal de corupție lovește în Poliția Rutieră Iași Promisiuni pentru permise de conducere și autorizații de taximetrie Sume de zeci de mii de euro cerute de la creduli Exclusiv
Un bărbat este acuzat într-un scandal de corupție la Iași cu autorizații de taximetrie și permise de conducere

Un scandal de corupție cu permise de conducere și autorizații de taximetrie a izbucnit la Iași! Un individ este acuzat că a cerut sume de zeci de mii de euro de la creduli! Doi bărbați își cer banii înapoi de la Aurel Georgel Manole, care a afirmat că are influență asupra unor polițiști din cadrul Serviciului Rutier Iași

Scandal de corupție la Iași cu permise de conducere și autorizații de taximetrie! Un individ a fost trimis recent în judecată de către procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Iași. Aurel Georgel Manole ar fi spus că are drept „pile” polițiști din cadrul Serviciului Rutier Iași.
Acuzațiile oficiale aduse acestuia sunt de comiterea unor infracțiuni de corupție, respectiv trafic de influență în formă continuată.
Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate în dosar, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Aurel Georgel Manole, acuzat că a cerut zeci de mii de euro de la creduli

Anchetatorii anticorupție ieșeni au afirmat că scandalul cu autorizații de taximetrie și permise de conducere, în care este implicat Aurel Georgel Manole, a avut loc în urmă cu peste un an.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași au dispus trimiterea în judecată a unei persoane fizice, pentru o infracțiune de înșelăciune și două infracțiuni de trafic de influență în formă continuată. Infracțiunile menționate mai sus au fost comise în perioada ianuarie 2017 – martie 2018”, a precizat ieri Livia Săplăcan, purtătorul de cuvânt al DNA.

Conform anchetatorilor ieșeni, Aurel Georgel Manole ar fi păcălit doi bărbați, S.B. și R.V., cu sume importante de bani.

„Inculpatul a indus și menținut în eroare două persoane, cu privire la demersurile făcute în interesul acestora. Era vorba despre obținerea unor autorizații pentru activitatea de taximetrie. Pentru aceste demersuri, inculpatul a primit de la aceștia suma totală de 40.000 de euro”, a adăugat Livia Săplăcan.

Procurorii DNA spun că individul a lăsat să se înțeleagă că are influență la municipalitate și la Poliție

Procurorii anticorupție ieșeni au mai susținut că Aurel Georgel Manole ar mai fi cerut zeci de mii de euro de la patru persoane. Individul le-ar fi promis acestora că poate obține autorizații de taximetrie. De asemenea, acesta ar fi susținut că poate obține restituirea unor permise de conducere, de la Poliție, potrivit anchetatorilor.

„Inculpatul a pretins și primit de la patru persoane sumele de 24.300 de euro și 5.000 de lei. Asta, în contextul în care le-a lăsat pe acestea să creadă că are influență asupra unor funcționari din cadrul Primăriei Municipiului Iași, cu atribuții în emiterea autorizațiilor de taxi. De asemenea, inculpatul le-a lăsat pe cele patru persoane să creadă că are influență și asupra unor polițiști din cadrul Serviciului Rutier Iași, în vederea restituirii unor permise de conducere suspendate anterior”, a încheiat purtătorul de cuvânt al Direcției Naționale Anticorupție.

De remarcat este faptul că două persoane s-au constituit părți civile în cadrul acestui scandal de corupție, din Iași. Acum, urmează ca judecătorii din cadrul Tribunalului Iași să decidă ce se va întâmpla în continuare cu Aurel Georgel Manole, acuzat de fapte de corupție în scandalul privind autorizații de taximetrie și permise de conducere.

Adauga un comentariu