Actualitate

Un sigur anestezist la Spitalul de Pediatrie din Piteşti. Manager: „Salariile, mai mult decât decente. Fac orice să vină cineva”

Publicat: 10 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un sigur anestezist la Spitalul de Pediatrie din Piteşti. Manager Salariile mai mult decât decente. Fac orice să vină cineva
Spitalul de Pediatrie din Pitești are un singur anestezist

Situaţie fără precedent în Piteşti. Spitalul de Pediatrie din municipiu are doar un singur anestezist. Această situație vine după ce, singurul său coleg a fost diagnosticat cu noul coronavirus.

În speță, autorităţile au hotărât ca intervențiile chirurgicale de urgenţă ale copiilor să fie realizate la spitalul de adulţi. Cadrele medicale semnalează, însă, că soluţia optimă constă în suplimentarea numărului de anestezişti şi nu în mutarea copiilor dintr-o unitate spitalicească în alta.

Un spital din Pitești cu doar un anestezist

Trei medici anesteziști prestau servicii inițial la Spitalul de Pediatrie din Pitești. După ce unul dintre aceștia a dorit să se pensioneze, iar un altul s-a îmbolnăvit cu virusul SARS – COV – 2, anestezistul care a mai rămas s-a văzut nevoit să asigure de unul singur intervențiile chirurgicale.

Astfel, acesta este motivul pentru care managerul unității spitalicești a cerut ajutorul autorităților din Pitești. Acestea din urmă au transmis decizia luată, iar cadrele medicale au rămas surprinse. În consecință, s-a hotărât realizarea operațiilor de urgență ale copiilor în spitalul dedicat adulților.

Managerul unității medicale susține că în cazul în care sosește un caz grav care necesită intervenție chirurgicală în acel moment, ce se întâmplă? Aceasta ar fi singura problemă semnalată de dr. Tudor Ionescu.

”Singura problemă specială în momentul de faţă este dacă, Doamne fereşte, vine un caz grav care necesita intervenţie chirurgicală în momentul ăla. Și nu se poate temporiza, nu se poate transfera la o clinică universitară din Bucureşti. Este vorba strict de cazurile în care trebuie intervenţie chirurgicală imediată. Cum ar fi un accident rutier cu ruptura de splină” explică dr. Tudor Ionescu, managerul Spitalului de Urgență din Pitești.

Ce spune prefectul de Argeș

Emanuel Soare, prefectul de Argeș, susține că astfel de cazuri grave sunt puține, probabilitatea ca în următoarele 10 zile să fie necesară intervenția chirurgicală a unui copil este infimă. Totodată, oficialul a declarat faptul că s-a decis un parteneriat între unitatea medicală și Spitalul Județean. Singura condiție este aceea ca un medic chirurg pediatru să fie prezent acolo în astfel de cazuri.

”Sunt foarte puţine astfel de cazuri. Probabilitatea de a fi un caz, de ex, în următoarele 10 zile este foarte mică. A rămas o singură persoană acolo care poate asigura urgenţă în prima parte a zilei. După amiaza şi noaptea nu se pot asigura aceste urgente. S-a agreat un parteneriat cu spitalul Județean, însă condiţia a fost ca un medic chirurg pediatru să fie prezent acolo în astfel de situaţii” spune prefectul de Argeș, Emanuel Soare.

Soluția de compromis nu a fost deocamdată concretizată. În acest context, managerul Spitalului de Urgență lansează un apel important.

”Avem nevoie de ajutorul unui medic, cel puţin al unui medic anestezist care să ne ajute în completarea gărzilor până la finele anului. Salariile sunt mai mult decât decente. Credeţi-mă că dacă aud de un medic anestezist că vrea să vină încoace fac pe naiba în 4. Are şi masa, are şi casa, are tot ce vrea. Nu știu, fac cumva” a adăugat managerul.

Spitalul de Urgență din Pitești are cea mai mare secție de Anestezie și Terapie Intensivă COVID-19 din județul Argeș.

Adauga un comentariu