Actualitate

Un singur caz de rujeolă la Iași! Se pare că boala copilăriei se îndepărtează din ce în ce mai tare de noi

Publicat: 28 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un singur caz de rujeolă la Iași Se pare că boala copilăriei se îndepărtează din ce în ce mai tare de noi

Statistica făcută de CNSCBT arată că o persoană a fost diagnosticată cu rujeolă la Iași. În România s-au înregistrat deja 64 de decese

Un nou caz de rujeolă a fost înregistrat la Iași în ultimele două săptămâni. Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), în ultimele două saptămâni, o persoană a fost diagnosticată cu rujeolă la Iași. În toată țara au fost confirmate 68 de cazuri noi în șapte județe și în municipiul București. Din numărul total de pacienți diagnosticați cu rujeolă de la începutul sezonului, 64 au pierdut lupta cu viața din cauza unor complicații ale bolii.

Orașul cu cele mai multe victime

Cele mai multe victime ale rujeolei s-au înregistrat la Satu Mare, unde 26 de persoane au fost diagnosticate cu această afecțiune. În ordine descrescătoare, urmează Cluj, cu 20 de cazuri, cu 11 cazuri, Suceava, cu șapte cazuri, Neamț, două în Sibiu și câte un caz în Bihor și Iași. Medicii ieșeni susțin faptul că simptomele pot apărea la șapte, opt zile din momentul infectării. Simptomele specifice rujeolei sunt febra înaltă și erupțiile cutanate agresive. În general, primele erupții apar în spatele urechilor, iar în următoarele două, trei zile se vor extinde pe întreg corpul.

Adauga un comentariu