Local

Un șofer acuzat că a refuzat recoltarea de probe a scăpat de pușcărie! Conducătorul auto fusese reținut de procurori

Publicat: 06 mai 2020

Judecătorii au respins propunerea de arestare formulată pe numele unui șofer din localitatea Țibănești. Șoferul fusese reținut de procurori pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de probe biologice

Magistrații din cadrul Tribunalului Iași au respins contestația formulată de procurori în cazul unui șofer cercetat pentru că ar fi refuzat recoltarea de probe biologice de sânge. Inițial, Judecătoria Iași a respins propunerea de arestare preventivă formulată de procurori pe numele lui Mihăiță Soroceanu.
Procurorii ieșeni au menționat că, în urmă cu câteva zile, un echipaj de Poliție l-a tras pe dreapta pe șoferul din localitatea Țibănești, Mihăiță Soroceanu, care se afla la volanul unei mașini.

Procurorii au vrut să îl bage pe șofer după gratii

Anchetatorii au constatat că acesta mirosea a alcool, astfel că au vrut să îl testeze alcoolscopic. Oamenii legii afirmă că șoferul a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Ulterior, șoferul a fost reținut pentru 24 de ore, iar, mai apoi, acesta a fost dus în fața judecătorilor ieșeni, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Însă magistrații Judecătoriei Iași au considerat că nu se impune luarea acestei măsuri preventive. În schimb, instanța a luat o altă măsură în cazul lui Soroceanu. Așadar, judecătorii au dispus punerea în libertate a lui Mihăiță Sorocean, luând față de acesta măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile.
În ultimele luni, tot mai mulți ieșeni au ajuns în spatele gratiilor, fiind acuzați de comiterea unor infracțiuni la regimul rutier, în special pentru consumul de alcool înainte de a urca la volan.

Comentarii
  • Da,au procedat corect magistrații,pai daca il inchideau la penitenciar ar mai fi putut bea?Ei s-au gandit sa nu ii încalce drepturile,la băutură.

Adauga un comentariu