Local

Un șofer prins beat peste măsură a ajuns în arest! Alcoolemia era de-a dreptul uriașă

Publicat: 17 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un șofer prins beat peste măsură a ajuns în arest Alcoolemia era de-a dreptul uriașă
Un șofer a fost prins de polițiști cu o alcoolemie uriașă la volan și a ajuns în arest

Un șofer a ajuns în arestul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași după ce a fost prins băut la volan. Acesta avea o alcoolemie uriașă când a fost tras pe dreapta

Un șofer din Iași a ajuns în arestul poliției după ce s-a urcat băut la volan.

„În ziua de 10 decembrie a.c., în jurul orei 18:00, polițiștii Serviciului de Ordine Publică și cei ai Poliției Orașului Hârlău au procedat la identificarea unui bărbat care conducea un auto pe raza comunei Ceplenița. Întrucât şoferul maşinii, un bărbat de 38 de ani, emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 1,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la o unitate medicală, în vederea prelevării de probe biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe. În baza probatorului administrat în cauză, la data de 15 decembrie 2022, bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru o perioadă de 24 de ore și introdus în Arestul IPJ Iași”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Dosarele penale curg la Iași

Nu a fost singurul bărbat care a ajuns pe mâna polițiștilor. Recent, polițiștii Serviciului Rutier Iași au efectuat cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Astfel, la data de 20 noiembrie a.c., în jurul orei 03:00, oamenii legii au identificat un bărbat din municipiul Iași care a condus un auto pe raza comunei Bârnova, având, în urma testării alcoolscopice, valoarea de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a acroșat două autoturisme ce erau parcate. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă.

Ghinion pentru un șofer inconștient

Polițiștii Secției nr. 9 Poliție Rurală Hârlău au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui auto fără permis de conducere. Astfel, oamenii legii l-au depistat pe bărbatul din comuna Fântânele în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Fântânele, având, în urma testării alcoolscopice valoarea de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, din verificări a rezultat faptul că individul  nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Cercetările continuă.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu șoferul care s-a urcat la volan cu o alcoolemie uriașă.

Adauga un comentariu