National

Un sucevean a căzut într-o fântână, după ce a încercat să salveze o capră. Și-a legat o frânghie de picior, dar nu a asigurat-o de nimic – VIDEO/ FOTO

Publicat: 31 aug. 2020
Un sucevean a căzut într-o fântână, după ce a încercat să salveze o capră. Și-a legat o frânghie de picior, dar nu a asigurat-o de nimic - VIDEO/ FOTO
Un sucevean a căzut într-o fântână, după ce a încercat să salveze o capră

Un bărbat din județul Suceava a căzut în fântână, la o adâncime de 12 metri, după ce a încercat să salveze o capră. Autoritățile au intervenit de urgență și au reușit să îl salveze. Suceveanul a încercat să coboare în fântănă, având o frânghie legată de picior, dar fără să o asigure de ceva stabil.

Un bărbat a căzut într-o fântână după ce nu și-a asigurat frânghia. A vrut să salveze o capră

Pompierii militari din Fălticeni au fost sesizați sâmbătă, 29 august 2020, în jurul orei 13:20, să intervină pentru salvarea unei persoane care a căzut într-o fântână. Fântâna dezafectată, fără apă, se afla pe un teren viran de pe raza comunei Drăguşeni.

Bărbatul, de 41 de ani, a venit la fântână să își salveze animalul care căzuse la 12 metri adâncime. Acesta și-a legat o frânhie de picior și a vrut să coboare, dar fără a lega celălalt capăt de ceva.

„Victima, un bărbat de 41 de ani, a venit la fântână, unde, cu o zi înainte, îi căzuse o capră, cu gândul să-şi salveze animalul. El s-a legat cu o funie de un picior şi a vrut să coboare. Din nefericire, a uitat să lege celălalt capăt al funiei, pentru a fi asigurat, şi a căzut în gol, de la o înălţime de aproximativ 12 metri.”, potrivit ISU Suceava.

Pompierii militari au intervenit din urgență

Norocul bărbatul a fost acela că în zonă deși era un loc izolat, au trecut mai mulți cetățeni ce au solicitat de urgență un echipaj pentru a-l salva. Astfel, la numărul unic de urgență 112 au fost sesizați pompierii militari fălticeneni care au reușit prin promptitudine să-l salveze pe bărbat.

Capra și stăpânul au fost aduși la suprafață în siguranță. Victimele nu au necesitat transportul la o clinică medicală de specialitate.

„Şansa bărbatului, dat fiind locul izolat, în câmp, a fost faptul că totuși alţi cetăţeni au observat incidentul şi au solicitat imediat ajutor la 112. Pompierii militari, sosiţi la faţa locului, şi-au luat toate măsurile de siguranţă, iar un salvator, cu ajutorul accesoriilor specifice, a coborât în fântână. Acesta a asigurat atât bărbatul cât și capra lui și i-a pregătit pe cei doi pentru extragere.

Ulterior, atât omul, cât şi animalul, au fost aduși la suprafață, sănătoşi, fără probleme deosebite, care să necesite transportul la spital, respectiv la o clinică veterinară.”, au precizat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava.

După evaluarea medicală, acest bărbat căzut în fântână şi-a luat capra şi a plecat spre casă.

Un pompier a salvat un pisoi căzut într-o fântână adâncă de 25 de metri

Un pompier a salvat un pisoi căzut într-o fântână adâncă de 25 de metri, în județul Brașov. Un pompier a coborât cu troliul și a recuperat motanul. Iar acum animalul a fost adoptat de cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Silviu Rusu, unul dintre pomperii care a intervenit al fața locului a vorbit despre operațiunea de salvare inedită.

„A fost o misiune ca oricare alta. N-aș fi putut să fac nimic singur, lucrul în echipă este extrem de important. Am fost anunțați că o pisică a căzut într-o fântână de aproximativ 25 de metri, ne-am deplasat acolo cu echipamentele necesare. A fost o misiune oarecum dificilă din cauza faptului că puțul avea un diametru mic. Intervenția a fost reușită.”, a povestit pompierul.

Pisoiul a fost adoptat de unul dintre pompierii implicați în operațiunea de salvare.

„Pericolul există întodeuna, dar cred că adrenalină și siguranța în colegi a făcut diferența. Pisoiul va fi adoptat de unul dintre conducătorii intervenției care a insistat mult să îl luăm, să îl adoptăm. A ajuns pe mâini foarte foarte bune.”, a mai spus Silviu.

Adauga un comentariu