Titlurile zilei

Un tâmplar ieșean, acuzat că livrează ”țepe“ pe bandă rulantă. Mai multe persoane au pierdut zeci de mii de lei! – GALERIE FOTO

Publicat: 22 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un tâmplar ieșean acuzat că livrează țepe pe bandă rulantă. Mai multe persoane au pierdut zeci de mii de lei  GALERIE FOTO
Paul Irinel Mărguță este tâmplarul ieșean care este acuzat că livrează ”țepe” pe bandă rulantă

Paul Irinel Mărguță este tâmplar la un atelier de mobilă din Iași, acuzat că livrează ”țepe” pe bandă rulantă. Mai multe persoane au pierdut zecii de mii de lei. Acesta și-a desfășurat activitatea în zona Bularga, după care s-a mutat în Tomești. Mai mulți oameni susțin că li s-au cerut bani în avans, pe baza unui contract legalizat la notariat. Aceștia mai spun că, după astfel de incidente, Paul Irinel Mărguță a fost de negăsit

Marilena Iliciuc este una dintre persoanele care îl acuză pe Paul Irinel Mărguță de înșelăciune. Ea spune că i s-au cerut bani în avans pentru materiale, constituind o mare parte din sumă. Pe baza avansului, Irinel Mărguță a scris un document pe care l-au legalizat împreună la un notariat, promițându-i executarea lucrării într-un timp de maximum 4 luni. Aceste promisiuni au fost încălcate, însă, de tâmplar. După mai multe încercări eșuate de a rezolva problema, Marilena Iliciuc a făcut 2 plângeri la Poliție și una la Parchet. Aceasta susține că nu și-a putut recupera banii pe cale legală, deoarece tâmplarul ieșean nu are nimic pe numele său.

Paul Irinel Mărguță, acuzat că livrează ”țepe“ pe bandă rulantă: ”A spus că nu-i este frică de nimic!”

Oamenii păcăliți spun că acesta vine și ia măsurători și ulterior le solicită clienților un avans ce constituie o mare parte din sumă și apoi este de negăsit. Una dintre victimele înșelăciunii lui este Marilena Iliciuc.

Aceasta povestește pentru reporterii BZI că în luna martie 2021 l-a contactat pe Paul Irinel Mărguță pentru a plasa o comandă. Tâmplarul a fost inițial foarte prompt și, într-un timp destul de scurt, a venit la domiciliul familiei Iliciuc pentru a lua măsurători. Inițial, tâmplarul a cerut 5.000 de lei în avans. Acesta a făcut o schiță, ulterior le-a arătat o poză în care le-ar fi spus că este mobila lor, dar mai este nevoie de vopsea și retuș. Acela a fost prilejul pentru a le mai cere încă 4.000 de lei pentru a finaliza mobila de bucătărie și rafturile de sub scară.

De atunci, Paul Irinel Mărguță a început să răspundă la telefon doar când dorea el. Acesta i-a spus Marilenei că nu îi este frică de nimic.

”Am dat comandă de mobilă în martie 2021. Mobila trebuia montată pe 15 iunie. I-am dat un avans de 9.000 de lei în total. Era avansul pentru bucătărie și pentru niște rafturi de sub scară”, declară pentru reporterii BZI Marilena Iliciuc.

Marilena Iliciuc și-a dorit o soluționare pe cale legală a problemei și a apelat la oamenii legii, făcând astfel 2 plângeri la Poliție și una la Parchet, însă până în acest moment nu s-a găsit o soluție, deoarece Paul Irinel Mărguță nu are nimic pe numele lui și nu dorește să înapoieze suma.

”Am făcut 2 plângeri la Poliție și una la Parchet. Am fost la executor și mi-a spus că nu pot face nimic, deoarece nu are nimic pe numele lui”, mai spune femeia.

Din păcate, în această situație se află mai multe persoane, motiv pentru care toți cei păgubiți au creat un grup pe social media sub numele ”Mărguță Irinel-Țepar” și își doresc o soluționare, însă până în acest moment totul pare a fi în zadar.

Tâmplarul ieșean susține că va soluționa această problemă: ”Lucrurile sunt pe cale de rezolvare”

Paul Irinel Mărguță zice că nu are nicio intenție de a înșela oamenii și că s-a produs această neînțelegere din cauza unor probleme personale și că face tot posibilul pentru a soluționa toate cazurile, însă nu a fost înțeles. Ba mai mult decât atât, spune că deja a efectuat câteva plăți unor persoane vătămate.

”Sunt niște discuții și niște probleme, dar lucrurile sunt pe cale de rezolvare. Am niște probleme foarte mari și din cauza aceasta s-a ajuns aici. Dar s-au efectuat deja câteva plăți către persoanele vătămate. Nu am avut niciodată intenția de a înșela oamenii. Iar cu doamna Marilena s-a făcut un contract prin notariat, să poată fi liniștită că își va primi banii înapoi. Din cauza aceasta am și mers să semnez un contract oficial, să nu creadă că eu am altă intenție. Fac tot posibilul să le rezolv, însă cu doamna nu se poate discuta omenește. Are un vocabular neadecvat, recurge la tot felul de amenințări. Doamna încearcă să mă denigreze și să mă pună într-o lumină proastă. Îmi afectează și copiii, familia și pe toți cei din jurul meu”, mărturisește pentru reporterii BZI Irinel Mărguță.

Paul Irinel Mărguță a recunoscut că este acuzat că livrează ”țepe“ pe bandă rulantă și că a fost contactat de către oamenii legii, însă el s-a justificat prin faptul că are niște probleme foarte mari și că urmează să soluționeze toate cazurile. În acest moment, tâmplarul a luat o pauză și nu mai execută lucrări o perioadă.

Adauga un comentariu