National

Un tânăr din Vaslui beat criță a vrut să jefuiască o bătrână. Ce s-a intâmplat după întrece orice imaginație

Publicat: 18 mart. 2021
barbnat din vaslui care a vrut sa jefuiasca o batrana
Un tânăr beat criță a vrut să jefuiască o bătrână din orașul Bârlad

Întâmplare tragico-comică în județul Vaslui. Un tânăr beat criță a vrut să jefuiască o bătrână din orașul Bârlad. Însă cum socoteala de acasă nu este aceeași cu cea din târg, bărbatul s-a ales cu un arest preventiv în loc de comoara femeii.

Un tânăr de 25 de ani a pus la cale un jaf ca în filme, dar care s-a încheiat cum nu s-a putut mai rău pentru el. Amețit de aburii alcoolului, băiatul a pus ochii pe banii strânsi de o bătrână de 60 de ani din Bârlad și s-a dus să o jefuiască. Numai că lucrurile nu au mers deloc așa cum le plănuise el, inițial.

Potrivit informațiilor oferite de vremeanoua.ro, beat fiind, tânărului nu i-a ieșit deloc jaful și s-a ales cu arest preventiv, asta după ce oamenii legii l-au prins și l-au reținut, după care l-au trimis în instanță.

„Instanța admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad. Dispune arestarea preventivă a inculpatului PUȘCAȘU BOGDAN-VICTOR, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la tâlhărie calificatã, pe o perioadă de 30 de zile”, a fost decizia instanței, pe care Bogdan Victor Pușcașu poate să o conteste în termen de 48 de ore de la pronunțare.

Un tânăr din Vaslui beat criță a vrut să jefuiască o bătrână

Se pare că povestea noastră s-a petrecut pe data de 15 martie, când tânărul a pus la cale un jaf ca în filme. Bărbatul, a pus ochii pe „comoara” unei bătrâne de 60 de ani și a mers la locuința ei, pentru a fura banii.

Cu toate acestea, socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg, pentru că, deși este bărbat, bătrâna de 60 de ani i-a ținut piept cu brio și s-a luptat cu acesta pentru a nu fi deposedată de bani. L-a dat afară din casă și a încuiat ușa și deși hoțul a mai dat târcoale casei sale, până la urmă a fost prins de oamenii legii.

Un bătrân a fost jefuit de hoți deghizați în polițiști

La sfârșitul lunii ianuarie, un bărbat de 83 de ani din Râmnicu Vâlcea s-a trezit în casă cu doi bărbaţi care s-au recomandat a fi poliţişti. O insignă de jucărie a fost suficientă ca acesta să cadă în capcana hoților și să le predea de bună voie agoniseala de-o viață, pe motiv că ar constitui probe într-un dosar de punere în circulație a unor bani falși.

Ulterior, dându-și seama că a fost păcălit, bătrânul și-a sunat fiica și i-a povestit întreaga pățanie, iar aceasta a alertat autoritățile. Pe baza informațiilor furnizate de colegii din ţară care se confruntaseră cu cazuri asemănătoare, poliţiştii au reuşit, câteva ore mai târziu, să-i identifice și să-i rețină pe făptași într-o benzinărie de pe DN 7 / E 81, în comuna Milcoiu, la 20 de kilometri de Râmnicu Vâlcea.

Aveau asupra lor cei 8.000 de lei sustrași din casa bătrânului, bani pe care acesta îi strânsese pentru înmormântare, precum şi legitimaţia / insigna de poliţist.

„La data de 20 ianuarie, Poliţia Municipiului Râmnicu Vâlcea a fost sesizată de fiica unui bărbat, de 83 de ani, din municipiu, cu privire la faptul că, din locuinţa tatălui ei, ar fi fost sustrasă o sumă de bani.

Din cercetările efectuate la faţa locului a reieşit că doi bărbaţi s-ar fi recomandat a avea o calitate oficială şi, sub pretextul că au informaţîi că bătrânul deţine bani falşi, l-ar fi deposedat de bani.

„Poliţiştii vâlceni au depistat doi bărbaţi care ar fi sustras bani din locuinţa unui bătrân, după ce ar fi pătruns în casa lui prin uzurparea de calităţi oficiale.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de investigaţii criminale şi din schimbul de informaţîi operative cu poliţiştii Biroului de Investigarea a Criminalităţîi Contra Patrimoniului Oradea, s-a reuşit depistarea, în localitatea Milcoiu, a unui autoturism în care se aflau doi bărbaţi, de 25, respectiv 43 de ani, din judeţul Cluj, bănuiţi de comiterea faptei.

La efectuarea controlului corporal şi al autovehiculului, poliţiştii au descoperit o insignă, pe care aceştia ar fi folosit-o pentru a se prezenta şi 7.550 de lei.

În baza probatoriului administrat, faţă de cei doi bărbaţi a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, aceştia  fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi uzurparea de calităţi oficiale.

Astăzi (n.r. joi, 21 ianuarie), cei doi bărbaţi vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, cu propunere de arestare preventivă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, Cătălin Udrea, pentru Adevărul.ro.

Comentarii
Adauga un comentariu