Titlurile zilei

Un tânăr din Vlădeni, unul dintre cei mai căutați infractori din Germania. A comis un jaf armat ca în filme, într-o stație PECO. Casiera a fost legată cu bandă adezivă de scaun și toți banii din încasări au dispărut (EXCLUSIV)

Publicat: 10 dec. 2020
Mascații din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale (SAS) în timpul unei acțiuni
Deși au trecut aproape două săptămâni de la acea descindere greșită, atât femeia cât și fiica ei spun că sunt încă în stare de șoc

Un tânăr din Vlădeni a ajuns să fie unul dintre cei mai căutați infractori din Germania. În urmă cu câteva zile, polițiștii l-au ridicat și băgat în spatele gratiilor după ce au fost informați de autoritățile germane că este suspectul principal al unui jaf comis la o stație PECO

Ștefan Văzdoagă este un tânăr din Vlădeni, județul Iași, care a ajuns să fie unul dintre cei mai căutați infractori din Germania. Bărbatul a plecat din România să-și facă un viitor și a ajuns în Germania. Cum a făcut, cum nu a făcut, a ajuns să comită infracțiuni. Nu este clar dacă în perioada în care a fost în Germania a mai comis și alte infracțiuni, însă nemții l-au acuzat de comiterea unui jaf armat. Ștefan Văzdoagă a acționat ca în filme. A intrat într-o stație PECO înarmat cu un spray lacrimogen și cu o bandă adezivă. Cu ajutorul acestor obiecte a imobilizat-o pe casieră și a reușit să plece cu toate încasările din ziua respectivă.

„Pe 15 iunie 2020, la ora 3:34, inculpatul, mascat și înarmat cu un spray cu piper, a intrat în stația de alimentare cu benzină care era deschisă și a mers direct în biroul stației de alimentare de pe Mercatorstr 131, în Duisburg. A găsit-o pe martora Selma Sem, care lucra aici și era pe cale să stabilească decontarea din ultimele zile. Astfel, ea avea pe birou toate încasările din mai multe zile”, au transmis autoritățile germane.

Angajata benzinăriei a reușit să strige după ajutor când și-a dezlipit banda de la gură

Văzdoagă ar fi legat-o pe angajata benzinăriei înclusiv de gură, tot cu bandă adezivă, ca să poată fura liniștit.

„Martora Sen a fost surprinsă de inculpat și legată de un scaun de birou cu bandă adezivă maronie adusă de acesta. Apoi, inculpatul a luat banii, a pulverizat spray de piper în birou și a scăpat nedetectat. Martora a reușit să slăbească banda adezivă din jurul gurii și a strigat după ajutor, iar clienții, auzind apelurile de ajutor, au informat Poliția, care a ajuns la fața locului la scurt timp după aceea. Infracțiunea este marcată de autoritatea judiciară emitentă în categoria furt armat sau organizat. Mandatul european de arestare emis la 23 octombrie 2020 de Tribunalul Duisburg se fundamentează pe mandatul național de arestare, emis la data de 26 august 2020, de Tribunalul Duisburg, Germania. Pedeapsa maximă pentru infracțiunea pentru care este cercetată persoana solicitată este de 5 ani de închisoare”, au mai precizat autoritățile din Germania.

A fost prins de polițiștii din Iași, dar a scăpat pentru moment de pușcărie

Autoritățile germane au luat legătura cu polițiștii din Iași pentru ca Ștefan Văzdoagă să poată fi tras la răspundere. Astfel, polițiștii l-au identificat pe bărbat, în localitatea Borșa, din comuna Vlădeni, și l-au reținut.

„Admite sesizarea, formulată de Tribunalul Duisburg, Germania, pentru executarea mandatului european de arestare emis la data de 23.10.2020 pe numele persoanei solicitate Vâzdoagă Ștefan. Constată că persoana solicitată Vâzdoagă Ștefan a consimțit la predare. Dispune predarea persoanei solicitate către autoritatea judiciară emitentă – Tribunalul Duisburg, Germania, în vederea cercetării pentru comiterea infracțiunii de „jaf cu circumstanțe (deosebit) de agravante, dispune amânarea predării până la soluționarea definitivă a cauzelor aflate pe rolul Judecătoriei Iași, iar în caz de condamnare la pedeapsa închisorii cu executarea în regim de detenție a pedepsei, până la punerea în libertate ca urmare a liberării condiționate sau până la executarea pedepsei la termen. Revocă măsura arestului provizoriu în vederea predării, luată față de persoana solicitată”, au precizat judecătorii de la Curtea de Apel Iași.

Pe scurt, tânărul nu a ajuns în custodia autorităților germane pentru că este anchetat în mai multe cauze la Iași. După ce situația sa va fi rezolvată, va avea de dat explicații pentru ce a făcut în Germania.

Comentarii
  • Asta sigur infunda puscaria. Problema este ca tot noi trebuie sa-i „platim” regimul hotelier de la mititica. Eu l-as scoate de la parnaie si l-as pune la munca serioasa sa-i sara fulgii. Sa plateasca pentru fiecare secunda de talharie in forma continua. Nu i-a placut la sapa, a vrut sa fie baiat de baiat, na ca acum este baiat de baiat .. dar dupa gratii.

  • Bai Dorele asta e exemplu de băiat cu sânge în instalație nu cu apă plată ca tine și mulți alții nu e un fraer său vre un slugoi omul și a luat soarta în mâini ca nu a fost un pic mai precaut asta e alta poveste dar știa la ce se așteaptă dacă este prins așa că m aș abține în locul tău să fac comentarii de genul asta ,pe tine te ține găoaza să stai la parnaie vre o 5 ani ? nu te ține și îți spun eu de ce la modul cum pui tu problema esti o alintatură mică și obraznică la parnaie nu au mall ,terasă ,cafenele da e bine totusi daca face în Germania e șmecherie o sa o duca timp de 5 ani mai bine decat consatenii lui mâncare bună și la timp,sala de sport și diferite activități nu are griji cu plata facturilor, impozit etc așa că….

  • Domnule Dorel nu el este infractorul, cel mai mare infractor este cel care la privat pe acest tânăr de drepturi,dreptul la educație, dreptul la muncă, la asistenta medicală etc,dacă infractorul care zilnic te fură cu legea în mână, îți închide activitatea firmei și te amendează sub diferite pretexte inventate, tot acest infractor a înstrăinat industria ,agricultura a devalizat economia și încurajează investitorii străini în defavoarea investitorilor romani ,tot el încurajează migrația aducând nepalezi ,vietmezi ,chinezi care îi plătește cu 5000 ,6000 ron în timp ce tie iti ofera 2000ron părea mea în cazul dv este ca nu trebuie să mai haliți vrajeală ieftină mass media, ca o să faceți toxinfectie alimentară ancorativa în realitatea cotidiană și priviți cu ochii dv cea ce se petrece și nu lăsați pe alții să vă informeze , este o opinie

Adauga un comentariu