Local

Un tânăr ieșean a fost arestat, după ce a vrut să facă moarte de om! Scandalul a izbucnit de la un simplu conflict verbal. Victima mergea liniștită pe stradă, când s-a trezit cu un cuțit în piept

Publicat: 10 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un tânăr ieșean a fost arestat după ce a vrut să facă moarte de om Scandalul a izbucnit de la un simplu conflict verbal. Victima mergea liniștită pe stradă când s-a trezit cu un cuțit în piept
Un ieșean a ajuns după gratii, fiind suspectat că a încercat să facă moarte de om

Un ieșean a ajuns după gratii, fiind cercetat pe motiv că a încercat să facă moarte de om. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis recent propunerea de arestare preventivă formulată de anchetatori pe numele lui Constantin Marian Gheorghiță, sub acuzația de tentativă de omor. Oamenii legii spun că, în urmă cu câteva zile, după un conflict spontan, ieșeanul l-ar fi lovit pe un bărbat, Gheorghe U., punându-i viața în pericol

Un ieșean a ajuns după gratii, fiind cercetat pe motiv că a încercat să facă moarte de om. Astfel, în urmă cu câteva zile, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis cererea făcută de anchetatori pe numele lui Constantin Marian Gheorghiță.

„Instanța admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Constantin Marian Gheorghiță, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor, pentru o perioadă de 30 de zile. Emite, de îndată, mandatul de arestare preventivă pe numele inculpatului”, au precizat magistrații ieșeni.

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta fiind deja contestată de către Constantin Marian Gheorghiță. Acum, urmează ca instanța superioară, Curtea de Apel, să decidă ce se va întâmpla în continuare cu ieșeanul suspectat că a vrut să facă moarte de om.

Ieșeanul Constantin Marian Gheorghiță, cercetat pe motiv că a vrut să facă moarte de om

Anchetatorii au afirmat că ieșeanul Constantin Marian Gheorghiță (în vârstă de 20 de ani) a intrat în vizorul lor în urmă cu câteva zile. Scandalul a izbucnit pe un drum din județul Iași.

„Prin referatul din data de 8 august 2021 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, s-a propus arestarea preventivă a inculpatului C.M.G., cercetat sub aspectul săvârșirii tentativei la infracțiunea de omor. În fapt, s-a reținut că, în noaptea de 6 spre 7 august 2021, în jurul orei 1:00, în timp ce se afla pe un drum sătesc din comuna Coarnele Caprei, județul Iași, ca urmare a unui conflict spontan, inculpatul C.M.G. i-a aplicat o lovitură persoanei vătămate G.U., cu un cuțit, în zona toracică. Doctorul din cadrul Institutului de Medicină Legală Iași a concluzionat că victima a suferit o plagă înjunghiată hemitorace stâng penetrantă, cu pneumotorax stâng drenat”, a declarat ieri Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Arestarea preventivă, contestată de către ieșean

Oamenii legii au adăugat că, după incident, au ajuns la Constantin Marian Gheorghiță. Acesta a fost săltat și dus la audieri. Ulterior, el a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzația de tentativă de omor. Mai apoi, anchetatorii au propus arestarea ieșeanului.

„Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pe o durată de 30 de zile. Facem precizarea că propunerea formulată sau luarea unor măsuri procesuale, așa cum sunt acestea reglementate de Codul de procedură penală, nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Adauga un comentariu