Local

Un tânăr și-a lovit mortal prietenul, după ce acesta l-a înjurat de mamă! Ieșeanul se află în arest la domiciliu

Publicat: 19 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un tânăr și-a lovit mortal prietenul după ce acesta l-a înjurat de mamă Ieșeanul se află în arest la domiciliu
Un bărbat din Cucuteni, în vârstă de 52 de ani, și-a pierdut viața după ce a decis să-și petreacă Revelionul alături de prietenii săi

Un bărbat din Cucuteni, în vârstă de 52 de ani, și-a pierdut viața după ce a decis să-și petreacă Revelionul alături de prietenii săi. Omul l-ar fi enervat la culme pe unul dintre invitați, înjurându-l de mama care era moartă. Individul afectat de înjurături, în vârstă de 20 de ani, i-ar fi tras apoi o palmă peste ceafă, fapt care l-a dezechilibrat pe săteanul cu chef de ceartă. Deși era căzut la pământ, tânărul a continuat să-i aplice câteva lovituri, lăsându-l în curte. Astfel, victima a fost ridicată de acolo abia după ce proprietara casei a intervenit

Se pare că ambii erau băuți în acele momente, iar bărbatul bătut refuzase să meargă la spital, crezând că îi va trece totul până a doua zi. Din păcate, nu a fost așa, starea sa agravându-se, ca într-un final să moară, în ciuda faptului că a fost internat la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu“, diagnosticul fiind traumatism cranio-cerebral, hipertensiune intracraniană. Magistrații ieșeni l-au condamnat pe vinovat la 4 ani de închisoare, acesta aflându-se în arest la domiciliu

L-a înjurat de mamă, iar apoi și-a pierdut viața

Un tânăr, în vârstă de 20 de ani, a fost declarat vinovat de moartea unui bărbat de 52 de ani din Cucuteni. Anchetat pentru ucidere din culpă, ieșeanul va trebui să aibă grijă la ceea ce va face în următorii patru ani.

După ce au petrecut Crăciunul împreună, Revelionul a devenit un eveniment dramatic pentru doi dintre invitați. Au băut, s-au înjurat, iar, mai târziu, totul s-a transformat într-un coșmar.

„În seara zilei de 31.12.2021, în jurul orelor 21:00, inculpatul (20 de ani), pe fondul unui conflict spontan şi al consumului exagerat de alcool, în timp ce se afla în curtea locuinţei familiei Haciuc, situată în Popăuţi nr. 14, i-a aplicat victimei (52 de ani) o lovitură cu palma la nivelul capului, determinând căderea acesteia pe o suprafaţă dură, după care l-a mai lovit de câteva ori cu palmele, cauzându-i hematom subdural şi intracerebral, hemoragie subarahnoidienă difuză şi ventriculară, complicate în evoluţie cu bronhopneumonie, leziuni ce au condus la decesul victimei.

După ce au petrecut Crăciunul împreună, inculpatul, victima şi martorii au hotărât să facă şi Revelionul în imobilul familiei Haciuc.

În timp ce consumau băuturi alcoolice, în jurul orelor 19:00-20:00, între victimă şi martora Haciuc a izbucnit o ceartă, cei doi adresându-şi reciproc injurii. Pe fondul acestei altercaţii, victima a ieşit din casă cu intenţia de a părăsi imobilul martorei, dar, în timp ce se afla în curte, şi-a aprins o ţigară şi a adresat din nou injurii cu referire «la morţi». Inculpatul, aflat în stare de ebrietate, a fost afectat de injurii, deoarece mama sa este decedată, şi a ieşit în curte pentru a-i cere explicaţii victimei.

 L-a lovit cu palma peste cap, iar victima, aflată în stare avansată de ebrietate, s-a dezechilibrat şi a căzut, lovindu-se cu capul de peretele casei vecinului şi apoi de beton. După ce a căzut, inculpatul l-a mai lovit de câteva ori la nivelul capului şi al feţei, iar apoi a revenit în locuinţă, lăsând victima pe sol”, precizau anchetatorii ieșeni.

Abia a doua zi individul a sunat la ambulanță, văzând că amicul său se simte rău.

„Dimineaţă, individul a revenit la locuinţa martorei, constatând că victima nu se putea ridica din pat, nu-şi putea menţine echilibru şi tremura, iar la ora 09:33 a apelat numărul de urgenţă 112.

Prin Raportul de expertiză medico-legală – necropsie, s-a concluzionat că moartea numitului a fost violentă, survenind ca urmare a insuficienţei cardio-circulatorii acute, consecinţa hematomului subdural şi intracerebral, hemoragiei subarahnoidiene difuze şi ventriculare produse în cadrul unui traumatism cranio-cerebral, complicate în evoluţie cu bronhopneumonie. Aspectul şi topografia leziunilor pledează pentru posibilitatea producerii, cel mai probabil, prin lovire, urmată de cădere, neputând exclude nici producerea lor prin căderi repetate, între leziunile prezentate de victimă şi deces existând o legătură de cauzalitate indirectă”, adăugau anchetatorii.

Vinovatul, în arest la domiciliu

La aproape un an de la incidental tragic, vinovatul, aflat în arest la domiciliu, a fost condamnat la 4 ani de închisoare pe lângă o serie de interdicții.

„Condamnă pe inculpatul aflat în arest la domiciliu la pedeapsa principală de 4 ani de închisoare pe lângă care aplică pedeapsa complementară a interzicerii pe o durată de 2 ani a exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) Cod penal, constând în dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a) şi b) Cod penal, constând în dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și dreptul pe durata şi în condiţiile prevăzute de art. 65 alin. (3) Cod penal pentru săvârșirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte prevăzută de art. 195 Cod penal”, precizau magistrații.

Adauga un comentariu