Local

Un topor și niște pietre, „armele” folosite de un ieșean în lupta cu fosta concubină! „Unde este maică-ta că îi tai capul?”

Publicat: 11 ian. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Un topor și niște pietre armele folosite de un ieșean în lupta cu fosta concubină Unde este maică-ta că îi tai capul
Un topor și niște pietre, „armele” folosite de un ieșean care a încălcat ordinul de protecție

Un bărbat din comuna Voinești, județul Iași, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, pentru că a încălcat de trei ori ordinul de protecție impus de oamenii legii. Mai mult, Petru Răileanu și-ar fi lovit fosta concubină, ar fi amenințat-o cu un topor și pietre, apoi i-ar fi furat vinul din casă

Petru Răileanu a fost trimis după gratii de magistrații ieșeni. Individul este acuzat de trei infracțiuni, respectiv nerespectarea ordinelor de protecție, amenințare și furt calificat.

„În baza art. 39, alin. (1), lit. b, Cod penal, cu referire la art. 38, alin. (2), Cod penal, contopește pedepsele aplicate pentru infracțiunile concurente anterior menționate și dispune ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, de un an și șase luni de închisoare, pe care o sporește cu șase luni, totalul pedepsei ajungând la doi ani de închisoare cu executare, în regim de detenție”, menționau magistrații.

Scandalul a durat mai bine de trei ani, cei doi foști concubini având și copii împreună. Martorii audiați de anchetatori au descris mai multe episoade de violență.

Un topor și niște pietre, „armele” folosite de un ieșean care a încălcat ordinul de protecție

Petru Răileanu, un individ din comuna Voinești, județul Iași, își va petrece următorii doi ani după gratii. Tată a doi copii, bărbatul și-a agresat și amenințat fosta concubină, încălcând ordinul de protecție emis de judecători.

„La data de 31.12.2018 spre 01.01.2019, în jurul orelor 00:00-02:00, inculpatul a pătruns în curtea persoanei vătămate, având în mână un topor, adresând amenințări cu acte de violență, precum: «Unde este maică-ta că îi tai capul? Îți tai capul! Vă dau foc».

La fața locului erau prezenți martorii. Aceștia au confirmat aspectele relatate de persoana vătămată, respectiv faptul că inculpatul a folosit un topor pentru a o amenința, martorul fiind cel care a încercat să aplaneze conflictul. De altfel, cu ocazia audierii în calitate de suspect, a recunoscut că a venit la locuința persoanei vătămate cu un topor și că a încălcat din nou dispozițiile ordinului de protecție.

Deși acesta nu a recunoscut că a proferat amenințări împotriva fostei sale concubine, această infracțiune este probată prin declarația martorilor prezenți în acel moment la fața locului”, menționau anchetatorii.

În plus, agresorul ar fi folosit și pietre în conflictele sale cu fosta concubină.

„Martorul a declarat că de doi ani merge la victimă pentru a o ajuta la muncă și că a văzut de mai multe ori când inculpatul, ori de câte ori o vedea pe partea vătămată, arunca cu pietre în ea, îi adresa cuvinte jignitoare, a văzut când unul din copiii victimei a fost lovit de inculpat și când le adresa injurii acestora. A mai precizat că partea vătămată a fost la spital de mai multe ori, iar starea sa psihică nu este una liniștită din cauza acestui conflict”, adăugau anchetatorii.

I-a furat vinul din casă

De parcă episoadele menționate nu ar fi fost de ajuns, Petru Răileanu a fost acuzat de furt calificat, întrucât a intrat în mod ilegal în casa victimei și a pus mâna pe două sticle de vin.

„În data de 01.01.2019, în jurul orei 07:00 a pătruns în locuința persoanei vătămate, de unde a sustras o sticlă de vin alb și o sticlă de vin roșu, fără consimțământul acesteia, în scopul însușirii pe nedrept. În data de 18.02.2019, în timp ce se deplasa pe drumul public din localitatea Voinești a lovit persoana vătămată cu piciorul în zona pieptului, cu intenție, cauzându-i suferințe fizice”, menționau anchetatorii despre individul care a încălcat ordinele de protecție.

Comentarii
Adauga un comentariu