Cancan ultimă oră

Unde va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a luni. Sicriul Prințului Philip a fost mutat lângă locul de veci al soției sale

Publicat: 18 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Unde va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a luni. Sicriul Prințului Philip a fost mutat lângă locul de veci al soției sale
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii va fi înmormântată luni, 19.09.2022, la ora locală 19:30

Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată pe data de 19 septembrie 2022, luni, la 19:30, ora locală, în capela St. George a Castelului Windsor.

Majestatea Sa se va odihni în Capela Memorială Regele George al VI-lea, fiind o anexă a Sf. George. Luni va avea loc ceremonia de înmormântare a reginei la Westminster Abbey, sicricul său fiind adus de la Palatul Westminster, însoțit  de membrii familiei regale. Întreaga slujbă va fi transmisă pe micile ecrane. Ulterior, sicriul cu trupul neînsuflețit al reginei Elisabeta a II-a va ajunge la Wellington Arch, după care la Palatul Windsor, iar destinația finală va fi capela memorială a Regelui George al VI-lea de la capela Sf. George.

Separat de slujba de înmormântare care va fi televizată, va avea loc și ceremonie privată, la care vor lua parte doar membrii familiei regale, la finalul zilei de luni.

Înmormântarea reginei Elisabeta a II-a va avea loc luni, 19 septembrie 2022

Regina Elisabeta își va găsi locul de odihnă veșnică în Capela Memorială Regele George al VI-lea, acolo unde se odihnesc mama și tatăl celui mai longeviv monarh britanic, dar unde există și cenușa prințesei Margaret, sora reginei, decedată la data de 9 februarie 2002.

Pe lângă părinții și sora Reginei Elisabeta mai sunt îngropați și alți membri ai familiei regale în Capela Sf. George, după cum urmează, în ordine cronologică:

Regele Edward al IV-lea- decedat în anul 1483;

Regele Henric al VIII-lea- decedat în anul 1547;

Regele Carol I – decedat în anul 1649;

Regele George al III-lea – decedat în anul 1820;

Regele George al IV-lea – decedat în anul 1830;

Regele William al IV-lea – decedat în anul 1837;

Regele George al V-lea al Hanovrei – decedat în anul 1878;

Regele Edward al VII-lea – decedat în anul 1910;

Regele George al V-lea – decedat în anul 1936;

Regele George al VI-lea – decedat în anul 1952;

Prințesa Margareta – decedată în anul 2002;

Regina Elisabeta, Regina Mamă – decedat în anul 2002.

Sicriul în care se află trupul neînsuflețit al Prințului Philip a fost mutat în locul de veci al Reginei Elisabeta a II-a, așa cum s-a stabilit încă de la decesul acestuia.

 

Adauga un comentariu