Coronavirus

Ungaria a prelungit cu o lună restricțiile de intrare pe teritoriul său

Publicat: 02 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ungaria a prelungit cu o lună restricțiile de intrare pe teritoriul său
Ungaria a prelungit cu o lună restricțiile de intrare pe teritoriul său

Ungaria a prelungit cu o lună restricțiile de intrare pe teritoriul său. Șeful de cabinet al premierului Viktor Orban a anunțat că măsurile restrictive privind accesul în Ungaria introduse de la 1 septembrie pentru prevenirea extinderii epidemiei de COVID-19 sunt prelungite până la sfârșitul lunii octombrie, citat de agenţiile MTI şi EFE.

Rămâne astfel interzis accesul străinilor în Ungaria, cu excepţia tranzitului, călătoriilor de afaceri sau umanitare, convoaielor militare, participării la evenimente importante sportive, culturale şi religioase, exceptaţi fiind şi cetăţenii străini care lucrează în Ungaria, diplomaţii sau alte persoane aflate în călătorii oficiale.

Ungaria a prelungit cu o lună restricțiile de intrare pe teritoriul său

Cetăţenii ungari reveniţi din străinătate trebuie să rămână în carantină sau să obţină două rezultate negative la testul de COVID-19.

Printre alte măsuri aplicate începând din 1 septembrie, măştile au devenit obligatorii în transportul public şi în spaţiile închise (nepurtarea lor fiind sancţionată cu o amendă de 50.000 de forinţi – 138 de euro), cluburile şi barurile se închid cel târziu la ora 23:00 şi au fost interzise vizitele în spitale şi cămine de bătrâni. Aceste măsuri rămân de asemenea în vigoare.

Record de infecții cu noul coronavirus în Ungaria

În ultimele 24 de ore în Ungaria au fost confirmate 848 de noi cazuri de COVID-19, în timp ce bilanţul deceselor asociate noului coronavirus de la începutul epidemiei a ajuns la un total de 781.

Numărul infecţiilor detectate a crescut foarte mult de la sfârşitul lunii august, iar experţii atribuie această creştere pe comportamentul relaxat al oamenilor din perioada lunilor de vară, când rata de infectare a fost mai mică.

Ungaria şi-a închis frontierele de la 1 septembrie pentru cetăţenii străini, invocând o creștere a numărului de infecții. Ulterior a anunțat excepţii pentru turiştii din Cehia, Slovacia şi Polonia.

Accesul este permis numai celor care au fost testaţi recent, putând dovedi astfel că nu sunt purtători de coronavirus. Măsura a fost criticată de Comisia Europeană, care a atenţionat guvernul de la Budapesta în legătură cu orice discriminare bazată pe naţionalitate şi subliniat la importanţa „integrităţii Spaţiului Schengen”.

Cum pot tranzita românii Ungaria

La introducerea acestor măsuri, ministrul Péter Szijjártó a confirmat că tranzitul cetățenilor români prin Ungaria, respectiv accesul cetățenilor români – lucrători transfrontalieri nu vor fi afectate.

„Astfel, conform oficialului ungar, tranzitarea teritoriului Ungariei va fi permisă în continuare în aceleași condiții și se va face prin aceleași puncte de trecere ale frontierei și pe aceleași culoare rutiere stabilite. A arătat că regulile preconizat a fi schimbate se referă la intrarea în Ungaria ca destinație finală a călătoriei. De asemenea, a sugerat ca autoritățile polițienești de resort din cele două state să mențină un contact apropiat în perioada imediat următoare pentru eventuale clarificări tehnice”, transmite MAE.

Condițiile de călătorie pentru Ungaria actualizate periodic sunt disponibile la următorul link: http://www.mae.ro/node/51934.

MAE reamintește că, în prezent, sunt aplicabile următoarele condiții de tranzit pentru pasageri:

– durata tranzitului să nu depășească 24 de ore;

– persoanele nu prezintă simptome specifice infecției cu COVID-19;

– să prezinte un document din care să rezulte fără echivoc scopul deplasării şi ţara de destinaţie, respectiv să aibă asigurată intrarea pe teritoriul statului vecin Ungariei, aflat pe ruta de tranzit către ţara de destinaţie.

Adauga un comentariu