Sanatate

Unguent pentru durerea de călcâie: Remedii recomandate de medici

Publicat: 06 dec. 2021
grafica femeie care acuza durere de calcaie
Durerea de călcâi este o problemă foarte des întâlnită la picior și poate să apară fie ca o consecință a suprasolicitării osului călcâiului, dar și ca urmare a accidentării acestuia

De câte ori nu ați pățit ca după o zi lungă de muncă sau după ce ați stat mult în picioare să nu vă doriți un unguent pentru durerea de călcâie atât de sâcâitoare.

Durerea de călcâi este o problemă foarte des întâlnită la picior și poate să apară fie ca o consecință a suprasolicitării osului călcâiului, dar și ca urmare a accidentării acestuia.

femeie care acuza durere de calcaie

Durerea de călcâie: Principalele cauze

În cele mai multe cazuri, durerea de călcâie are o cauză mecanică, apărând ca urmare a unei artrite, a unei infecții, a unei probleme traumatice autoimune, a unei probleme neurologice sau a unei afecțiuni sistemice.

Durerea de călcâie nu este cauzată doar de un singur factor, ci este rezultatul stresului repetitiv. Una dintre cele mai frecvente cauze este fasceita plantară, Aceasta apare atunci când presiunea pusă pe picioare afectează ligamentul fasciei plantare, determinând inflamarea acestuia. Astfel apar dureri, mai ales după perioade lungi de repaus.

O altă cauză a apariției durerii de călcâi este tendinita achileană, care este în strânsă legătură cu degradarea progresiva a tendonului cu Ahile. Astfel, apar durerile care se resimt la nivelul călcâiului.

grafica femeie care acuza durere de calcaie

Inflamarea bursitei reprezintă o altă cauză a apariției durerii de călcâi și reprezintă un sac plin cu lichid, de dimensiuni reduse, care protejează zonele în care tendoanele, pielea ori musculatura interacționa cu oasele.

Sindromul de tunel tarsian, care reprezentă compresia nervului din spatele piciorului, se poate manifesta și prin durere în zona călcâiului.

O altă cauză a apariției durerii de călcâie este fractura de oboseală. Astfel, presiunea mărită pusă pentru o perioadă îndelungată asupra călcâiului poate cauza fracturi la nivelul labei piciorului, inclusiv în zona călcâiului.

femeie care acuza durere de calcai

Unguent pentru durerea de călcâie: Soluții medicale și naturiste

Pentru a trata durerea de călcâie există mai multe unguente bazate pe antiinflamatoare nesteroidiene. În plus, alte medicamente care pot combate durerea de călcâie sunt cele bazate pe acetaminofen, ibuprofen și naproxen.

Dacă antiinflamatoarele, suplimentele pentru articulații și exercițiile fizice nu dau rezultate, medicul poate recomanda alte variante de tratament. Astfel, se poate recomanda folosirea vitaminelor și mineralelor. Și ceaiurile de mușețel, valeriană sau flori de hamei pot fi de mare ajutor deoarece ajută la relaxarea naturală a mușchilor și la reducerea anxietății.

Pentru durerile mai severe, pot fi folosite și medicamente din clasa opioidelor, însă numai pe perioade limitate de timp.

Intervenția chirurgicală va fi necesară numai în caz de ruptură a tendonului lui Ahile ori dacă alte metode de tratament au dat greș și durerea afectează serios calitatea vieții pacientului.

Pentru persoanele care acuză dureri de călcâie provocate de artrită sau pinteni osoși, un tratament recomandat este cel pe bază de ulei de pește, bogat în acid eicosapentaenoic și acizi grași omega-3, care au rolul de a reduce durerea și rigiditatea musculară.

femeie care acuza durere de calcai

Adauga un comentariu