Actualitate

Uniunea Europeană a început campania de vaccinare împotriva COVID-19. Vaccinul a ajuns în toate statele

Publicat: 27 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Uniunea Europeană a început campania de vaccinare împotriva COVID-19. Vaccinul a ajuns în toate statele
Peste 2.000 de români au fost deja vaccinați în două zile

UE lansează o lansare coordonată de vaccinuri pentru a lupta împotriva Covid-19, în ceea ce susține oficialul principal al blocului ca fiind un „moment emoționant de unitate”. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat sâmbătă că vaccinul Pfizer-BioNTech a fost livrat tuturor celor 27 de state membre.

Unele țări au început să administreze loviturile sâmbătă, spunând că nu sunt pregătite să aștepte o altă zi. UE a raportat până acum peste 335.000 de decese legate de Covid.

Milioane de europeni au fost infectaţi cu COVID-19

Peste 14 milioane de persoane au fost infectate, iar măsuri stricte de blocare sunt în prezent în vigoare în aproape toate statele membre.

Vaccinarea în masă în întreaga UE – un bloc de 446 de milioane de oameni – a început duminică dimineața.

Acest lucru vine după ce Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) și Comisia Europeană au autorizat vaccinul germano-american Pfizer-BioNTech.

UE a asigurat contracte pentru mai mult de două miliarde de doze de vaccin de la o serie de companii de medicamente.

„Astăzi, începem să întoarcem pagina într-un an dificil. Vaccinul # COVID19 a fost livrat în toate țările UE. Vaccinarea va începe mâine în întreaga UE”, a transmis Ursula von der Leyen

Ce au declarat oficialii din Guvernelor Uniunii Europene despre campania de vaccinare împotriva COVID-19

Ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, a declarat sâmbătă: „Acesta este cu adevărat un mesaj fericit de Crăciun. În acest moment, camioanele cu primele vaccinuri sunt pe drumuri în toată Europa, în toată Germania, în toate statele federale. Livrările ulterioare vor urma poimâine.

„Acest vaccin este cheia crucială pentru înfrângerea pandemiei. Este cheia pentru ca noi să ne recuperăm viața.”

Ministrul italian de externe Luigi Di Maio și-a îndemnat compatrioții să obțină imunitate. „Ne vom recupera libertatea, vom putea să ne îmbrățișăm din nou”, a spus el.

Lucrătorii din domeniul sănătății din nord-estul Germaniei au decis să nu aștepte duminica și au început să imunizeze rezidenții vârstnici ai unui azil de bătrâni din Halberstadt.

În Ungaria, primul beneficiar al vaccinului a fost sâmbătă , unmedic la Spitalul Central Del-Pest, spune agenția de știri de stat.

Autoritățile din Slovacia au mai spus că au început vaccinarea.

În România prima persoană care a fost vaccinată a fost o asistentă medicală

Prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 a fost o asistentă din cadrul Institutului Naţional Matei Balș. Mihaela Anghel le-a declarat reporterilor că se simte foarte bine și că a fost cel mai nedureros vaccin făcut de această până acum.

Dr. Florin Roșu este primul ieșean care s-a vaccinat împotriva COVID-19. Într-o scurtă declarație, medicul și deopotrivă managerul Spitalului de Boli Infecțioase a explicat că vaccinul a ajuns în siguranță la Iași

Vaccinul a ajuns la Iaşi într-un transport securizat, fără probleme. În momentul de faţă, acesta este păstrat la temperatura frigiderului unde va rezista timp de 5 zile. A doua două de vaccin se va face peste 21 de zile. Momentan, nu există studii concrete care să ne spună cât va fi intervalul în care vom vi protejaţi împotriva COVID-19. Dar perioadă va fi de minim 6 luni de zile. Vacccinarea şi resprectarea măsurilor ne va duce spre o direcţie bună şi eradicarea pandemiei. Mulţumesc pentru apreciere, este de datoria mea ca şi medic. Am fost un exemplu de normalitate. Dacă discutăm de numărul de cadre medicale, peste 90% din cadrele medicale se vor vaccina.

Adauga un comentariu