Eveniment-Social

Universitarul Gheorghe-Ilie Fârte a dialogat despre criza mondială actuală, viața politică, realitățile academice, dar și despre implicațiile revoltelor din SUA, în Studioul BZI LIVE – FOTO/ VIDEO

Publicat: 07 iul. 2020
Conf. univ. dr. Gheorghe-Ilie Fârte, Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice a venit în Studioul BZI LIVE

Marți, 7 iulie 2020, la ora 15.00 în lumina reflectoarelor Studioului BZI LIVE a fost programată o nouă ediție-dialog! Aceasta a avut în prim-plan impactul și implicațiile revoltelor din Statele Unite ale Americii (SUA), criza mondială actuală, societate, viaţa politică și realități academice în prezenţa distinsului și apreciatul conf. univ. dr. Gheorghe-Ilie Fârte, Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice din cadrul Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iaşi.

Istoria presei în România de-a lungul a aproape două secole

Universitarul Fârte este unul dintre cei mai activi, implicați și profesioniști specialiști din arealul Ştiinţelor comunicării sau a Relaţiilor publice. În 2019 a organizat al XII-lea Congres internaţional de istorie a presei cu tema „190 de ani de presă în spaţiul de Limba romana 1829-2019” . Specialist și pe segmente precum: Comunicare politică, fundamente ale Relaţiilor publice, Relaţii publice la nivelul ONG-urilor, studii de caz în PR, universitarul va fi interpelat şi pe aceste planuri, aplicat la nivelul realităţilor din societatea românească dar şi pe plan internaţional.

Cnferința „Comunicarea în acțiune: De la teorie la practică și înapoi”

Pe de altă parte, tot domnia sa a organizat o nouă ediție a conferinței „Comunicarea în acțiune: De la teorie la practică și înapoi”. Aceasta a fost organizată de Departamentul de Științe ale Comunicării și Relații Publice, din cadrul Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice, Universitatea Cuza Iași. Parteneri au fost Universitatea Beira Interior din Covilha, Portugalia și Colegiul universitar Artevelde din Ghent, Belgia. Întâlnirea a avut loc în perioada 7-9 noiembrie 2019, la Cuza.

Comunicarea strategică în era digitală

Tema conferinței de la finalul anului trecut a fost „Comunicarea strategică în era digitală” . Totul s-a axat pe provocări și oportunități pentru practicieni. La eveniment au participat profesori și cercetători din domeniul științelor comunicării, practicieni. Inclusiv studenți, masteranzi sau doctoranzi au luat parte. La fel ca în cazul ediției precedente, au fost mai multe secțiuni. Ele au fost: retorică, semiotica și teorii ale discursivității, relații publice, publicitate, jurnalism și studii media.

„Revoluția digitală a transformat deja lumea într-o rețea de ecosisteme dinamice și interactive”

Având în vedete ceea ce se întâmpla acum în toată societatea, abordărilor profesorului Fârte sunt mai actuale ca niciodată. „Revoluția digitală a transformat deja lumea într-o rețea de ecosisteme dinamice și interactive, iar ritmul fulminant în care continuă această revoluție pune indivizii, organizațiile și societățile în fața imperativului de a se adapta rapid unei avalanșe de «distrugeri creatoare». Efectele revoluției digitale afectează, într-o măsură considerabilă, și profesiile circumscrise comunicării strategice. Ne referim la jurnalism, relațiile publice, publicitatea și comunicarea publică. Manifestările academice care îi reunesc pe teoreticienii și practicienii din sfera comunicării strategice, precum conferința pe care o găzduim la Iași, facilitează schimbul de experiență și favorizează adaptarea serviciilor de comunicare strategică la noile exigente ale pieței”, scoate în prim-plan conf. univ. dr. Gheorghe-Ilie Fârte.

Adauga un comentariu