Eveniment-Social

Universitatea ”Cuza” din Iași, prezentă la o întâlnire academică europeană

Publicat: 08 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Universitatea Cuza din Iași prezentă la o întâlnire academică europeană
Alianța de Universități Europene EC2U, din care face parte și Universitatea ”Cuza” din Iași, se reunește în perioada 4-7 aprilie 2022 la Pavia, Italia, în cadrul celui de-al patrulea Forum EC2U. La eveniment participă membri ai comunităților academice din cele 7 universități partenere și reprezentanți și asociați ai consorțiului

La o importantă întâlnire academică europeană va fi prezentă Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași! Aceasta se va derula în Alianța de Universități Europene EC2U din care face parte și instituția de învățământ superior ieșeană. Reuniunea este programată până astăzi, 7 aprilie 2022 la Pavia, Italia, în cadrul celui de-al patrulea Forum EC2U. La eveniment participă membri ai comunităților academice din cele 7 universități partenere și reprezentanți și asociați ai consorțiului

Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași, prezentă la Alianța de Universități Europene EC2U. Aceasta se reunește, săptămâna aceasta, la Universitatea din Pavia, Italia. La eveniment participă membri ai comunităților academice din cele 7 universități partenere și reprezentanți ai partenerilor, asociați ai consorțiului (autorități locale, regionale și naționale, asociații studențești și mediul de afaceri).

Universitatea ”Cuza” din Iași, prezentă la o importantă întâlnire academică europeană, EC2U

Universitatea din Pavia va găzdui comunitatea EC2U pentru patru zile de conferințe, ateliere și discuții în format mixt. Astfel, Forumul este deschis întregii comunități și va combina sesiunile de lucru virtuale cu cele față în față. Evenimentul va debuta cu întâlniri de lucru ale celor 7 universități partenere, urmând ca activitățile adresate publicului să aibă loc până astăzi, 7 aprilie 2022.

Acestea vor facilita schimbul de bune practici prin participarea activă a publicului la dezbateri pe tema educației digitale, sustenabilitate, microcredite, cercetare și inovare etc. Forumul include și activități specifice destinate studenților, cum ar fi evenimente sportive, realizarea unor podcast-uri și dezbateri, încurajând implicarea acestora în dezvoltarea Alianței EC2U.

EC2U este o alianță multiculturală formată din 7 universități europene

La Forumul EC2U, UAIC va fi reprezentată de studenți, cadre didactice și personal administrativ implicat în implementarea proiectului, întreaga comunitate academică fiind invitată să participe online la sesiunile de interes. Programul evenimentului, formularul de înregistrare și alte detalii practice pot fi consultate aici. EC2U este o alianță multiculturală formată din 7 universități europene: Universitatea din Poitiers (în calitate de coordonator), Universitatea din Coimbra, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea din Salamanca, Universitatea din Pavia, Universitatea Friedrich Schiller din Jena și Universitatea din Turku. Alianța se bazează pe o cooperare unică între universități și orașe implicând comunități academice, municipalități, autorități regionale, actori socio-economici și cetățeni.

EC2U promovează o inițiativă globală fără precedent, bazată pe provocări, care are în prim-plan Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (SDG) ale Națiunilor Unite. Următorul Forum EC2U va fi organizat la Iași, în perioada 10-14 octombrie 2022.

UAIC, membră a alianței universitare EC2U

Proiectul aprobat este rezultatul eforturilor comune începute în 2017, care au dus la înființarea Alianței EC2U, formată din universități angajate atât în comunitatea academică internațională, cât și în comunități locale din Nordul, Sudul, Estul și Vestul Uniunii Europene. Alianța reprezintă, astfel, o comunitate de 180.000 de studenți, profesori și cercetători în comunități locale de peste 1.600.000 de cetățeni.

Acest consorțiu multi-cultural și plurilingv își propune dezvoltarea unui spațiu academic inovator care să permită schimburi intense între cele șapte universități și între orașele acestora, contribuind la realizarea unei Europe mai unite și mai puternice. Alianța EC2U a creat un campus universitar de dimensiune europeană, ilustrând valorile europene și contribuind la formarea unui ecosistem inteligent al învățământului superior printr-un model nou de educație de calitate într-o societate civică incluzivă.

Acest model se bazează pe dubla strategie de integrare pe verticală și orizontală producând sinergii din educație, cercetare și inovare, educație formală, non-formală și informală, cât și din implicarea comunităților academice, municipalităților, autorităților de reglementare a învățământului superior, entităților socio-economice și cetățenilor. Astfel, Universitatea ”Cuza” din Iași este prezentă la o importantă întâlnire academică europeană.

Adauga un comentariu