Eveniment-Social

Universitatea Tehnică din Iași se pregătește de noi alegeri. Ce funcții sunt vizate

Publicat: 01 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Universitatea Tehnică din Iași se pregătește de noi alegeri. Ce funcții sunt vizate
Dan Cașcaval, rectorul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”

Pandemia de COVID-19 a a blocat un proces important de alegere a noilor structuri de conducere din cele 11 facultăți ale Universității Tehnice – TUIAȘI „Gheorghe Asachi” din Iași! Totul s-a oprit la momentul interviurilor și desemnării candidaților la decanate. În acest context, exclusiv în Studioul BZI LIVE, rectorul instituției – prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval a anunțat că procesul va fi reluat pe data de 18 mai 2020. Astfel, la data de 1 iunie, noii decani vor fi aleși. Cel mai probabil, această etapă se va derula în manieră on-line

Universitatea Tehnică (TUIAȘI) „Gheorghe Asachi” din Iași se pregătește de noi alegeri pentru esențiale poziții de conducere în instituție. Este vorba despre alegerea decanilor celor 11 facultăți politehniste! Întregul proces a fost suspendat pe fondul grelei pandemii de COVID-19. Rectorul instituției, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, a anunțat că procesul va fi reluat pe data de 18 mai 2020. Astfel, la data de 1 iunie, noii decani vor fi aleși. Cea mai viabilă soluție pentru derularea aceastei etape este procesul on-line.

Votul pentru decanii TUIAȘI se va derula on-line

Aici, cea mai viabilă soluție pentru derularea acestei etape este procesul on-line.

„Da, la începutul acestei pandemii de COVID-19 în România, aceasta etapă a alegerilor pentru structurile de conducere din Universitate s-a oprit la momentul interviurilor și desemnării candidaților pentru cele 11 decanate. Ar fi trebuit ca totul să aibă loc cu prezență fizică și nu puteam risca siguranța medicală. Chiar în aceste zile am stabilit noile condiții, proceduri legale și Metodologia alegerii noilor decani, imediat după 15 mai, moment când s-a anunțat că e posibil să se ridice Starea de Urgență. Acum avem pus la punct sistem on-line și vom face acest lucru în această manieră. Urmează depunerea candidaturilor la data de 18 mai 2020 și, apoi, cea mai bună soluție, votul secret pentru alegerea candidaților de către fiecare facultate va fi on-line. Vor fi etapele din consiliile facultăților, a prezentării planului managerial în fața comisiei conduse de rector, aici fiind maximum opt persoane, procesul va avea loc față în față cu respectarea normelor de securitate medicală. Senatul, tot on-line, urmează a valida noii decani. La data de 1 iunie vom avea și numele noilor decani aleși”, a precizat rectorul Cașcaval.

Cine erau candidații la decanate, înainte de pandemie

De reamintit că, la 19 martie 2020 și când s-a finalizat înscrierea candidaților pentru funcțiile de decani ale celor 11 facultăți, candidații erau: Facultatea de Automatică și Calculatoare – prof. univ. dr. ing. Vasile Manta, Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” – conf. univ. dr. ing. Tania Hapurne și as. univ. dr. Andrei Purcaru, Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu” – prof. univ. dr. ing. Teodor Măluțan și prof. univ. dr. ing. Irina Volf, Facultatea de Construcții și Instalații – conf. univ. dr. ing. Vasilică Ciocan, prof. univ. dr. ing. Dorina Isopescu și ș.l. dr. ing. George Țăranu, Facultatea de Construcții de Mașini și Management Industrial – conf. univ. dr. ing. Bogdan Ciobanu și prof. univ. dr. ing. Cătălin Dumitraș, Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației – ș.l. dr. ing. Cristian Andriesei și prof. univ. dr. ing. Daniela Tărniceriu, Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată – prof. univ. dr. ing. Marinel Temneanu, Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului – conf. univ. dr. ing. Petru Cercel, prof. univ. dr. ing. Gilda Gavrilaș și conf. univ. dr. ing. Nicolae Marcoie, Facultatea de Design Industrial și Managementul Afacerilor – conf. univ. dr. ing. Stelian Maier, Facultatea de Mecanică – prof. univ. dr. ing. Carmen Bujoreanu și conf. univ. dr. ing. Gelu Ianuș, Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor – conf. univ. dr. ing. Gheorghe Bădărău și conf. univ. dr. ing. Iulian Ioniță.

De precizat că, Legea Educației Naționale (LEN) prevede ca, la o facultate, să fie cel puțin doi candidați la funcția de decan.

Adauga un comentariu