International

Unui elan i-au fost tăiate coarnele pentru a-i fi scos un cauciuc ce îl avea în jurul gâtului! Gest de neînţeles făcut de pădurari – FOTO

Publicat: 13 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Unui elan i-au fost tăiate coarnele pentru a-i fi scos un cauciuc ce îl avea în jurul gâtului Gest de neînţeles făcut de pădurari - FOTO
Pădurarii americani i-au tăiat coarnele unui elan pentru a-l elibera de o anvelopă pe care o avea în jurul gâtului

Timp de doi ani, un elan a fost văzut cu o anvelopă la gât. Acum, după mai multe încercări, oficialii faunei sălbatice au eliberat animalul de obstacolele din cauciuc. Totuşi, operaţiunea a fost intens criticată de iubitorii de animale care au declarat că anvelopa trebuia tăiată, nicidecum coarnele animalului

Elanul a fost văzut pentru prima dată de un ofițer Colorado Parks and Wildlife (CPW) în 2019, efectuând un sondaj de populație pe oile și caprele bighorn Rocky Mountain din Muntele Evans Wilderness, la aproximativ 30 de mile vest de Denver, potrivit unui comunicat de presă al CPW pe luni.

Eleanul a fost greu de găsit şi de capturat

Iniţial, oamenii l-au văzut în urmă cu doi ani, dar datorită faptului că animalul a dispărut în pădure, operaţiunea de găsire a acestuia a fost grea. Totuşi, după doi ani, pădurarii l-au prin şi tranchilizat pe elan şi i-au tăiat cornele pentru a-i scoate anvelopă. Gestul a fost puternic criticat de iubitorii de animale care au susţinut că cea mai eficientă metodă era să îi fie tăiat cauciul din jurul gâtului, nicidecum coarnele.

În replică, oficialii au declarat faptul că le-ar fi fost imposibil să taie oţelul din jurul anvelopei:

„Nu a fost ușor cu siguranță. A trebuit să o mutăm corect pentru a o scoate, deoarece nu am putut tăia oțelul din talonul anvelopei”, a spus Murdoch în comunicatul de presă. „Am fi preferat să tăiem anvelopa și să lăsăm coarnele pentru activitatea lui de curățare, dar situația a fost dinamică și a trebuit să scoatem anvelopa în orice mod posibil.”

Ofițerii au estimat că anvelopa a fost umplută cu 10 kilograme de resturi și că elanul a scăzut 35 de kilograme odată cu îndepărtarea anvelopei și a coarnelor. De asemenea, au fost surprinși de starea gâtului animalului.

„Părul a fost îndepărtat puțin. A existat o mică plagă deschisă, poate de mărimea unui nichel sau a unui sfert, dar în afară de asta a arătat foarte bine”, a spus Murdoch. „Am fost de fapt destul de șocat să văd cât de bine arăta”.

Adauga un comentariu