Titlurile zilei

Unul dintre criminalii care au îngrozit Iașul a ajuns după gratii. A omorât un campion european și a fost aproape 7 ani fugar. Imaginile cu momentul crimei sunt înfiorătoare! – FOTO, VIDEO

Publicat: 05 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Unul dintre criminalii care au îngrozit Iașul a ajuns după gratii. A omorât un campion european și a fost aproape 7 ani fugar. Imaginile cu momentul crimei sunt înfiorătoare - FOTO VIDEO
Individul s-a luat la ceartă cu un prieten din copilărie, campion național și european, iar la un moment dat i-a aplicat o lovitură extrem de puternică în zona feței

Unul dintre cei mai căutați criminali din Iași a ajuns după gratii. Vasilică Baciu a fost condamnat la închisoare după ce și-a omorât un prieten care era campion național și european. După o petrecere într-un club din Iași, cei doi s-au luat la ceartă. Baciu i-a dat un pumn, campionul a căzut secerat, iar în scurt timp avea să moară pe un pat de spital

Unul dintre criminalii care au îngrozit Iașul a ajuns după gratii

Unul dintre cei mai căutați criminali din Iași a fost prins de polițiști în Marea Britanie. Vasilică Baciu era căutat de polițiști după ce a stat departe de țară aproape 7 ani.

„În urma schimbului de informații dintre polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași și autoritățile din Marea Britanie, realizat prin intermediul Biroului Sirene, din cadrul I.G.P.R., a fost depistat, pe teritoriul Marii Britanii, un bărbat de 35 de ani, din municipiul Iași, urmărit național și internațional. Acesta se sustrăgea executării pedepsei de 4 ani închisoare, fiind condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. În baza mandatului de executare a pedepsei închisorii, emis de Tribunalul Iași, acesta a fost predat din Marea Britanie și depus în Penitenciarul Aiud, la data de 31 iulie 2020”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

După o petrecere în club, s-a produs tragedia

În noaptea de 21 spre 22 septembrie 2013, i-a dat o lovitură de pumn strașnică prietenului său, Ștefan Pavel, campion național și european la atletism.

„Din cercetările efectuate s-a stabilit că în noaptea de 21-22.09.2013, în jurul orei 04:00, aflându-se în barul Artemis, între inculpat și partea vătămată au apărut discuții contradictorii în urma cărora aceștia s-au îmbrâncit reciproc, fiind despărțiți de către martorul N. R. C. Ulterior, partea vătămată a ieșit din bar, fiind urmată de inculpatul Vasilică Baciu, moment în care inculpatul a aplicat parții vătămate o lovitură cu piciorul. În exteriorul barului, în momentul în care inculpatul a aplicat victimei o lovitură cu piciorul, partea vătămată a ridicat mâinile pentru a se apăra, context în care inculpatul i-a aplicat o lovitură cu pumnul în urma căreia atât inculpatul, cât și partea vătămată au căzut”, au precizat procurorii.

Dintr-un singur pumn, tânărul a ajuns să moară

Lovitura aplicată a fost extrem de puternică. „Din cercetări a rezultat că partea vătămată, ca urmare a loviturii aplicate de inculpat, a căzut pe spate lovindu-se cu capul de pavaj, fiindu-i cauzate următoarele leziuni: traumatism cranio-cerebral cu comă gradul III, fractură boltă și bază craniu, dilacerări cerebrale frontal bazal bilateral, frontal polar, fronto-parietal stânga, dilacerări axonale bifrontale paramedian, la nivelul nucleilor bazali și temporo-frontal stânga, leziuni ce au necesitat craniectomie decompresivă, leziuni care s-au putut produce prin cădere și au pus în primejdie viața părții vătămate”, au completat anchetatorii la scurt timp după ce victima a intrat în comă. La câteva zile, a decedat pe patul de spital.

Nu a fost arestat și a reușit să se sustragă aproape 7 ani

Judecătorii de la Tribunalul Iași au stabilit pedeapsa aplicată lui Vasilică Baciu, de 30 de ani, tânărul care a ucis cu o singură lovitură de pumn un fost campion la atletism. Pentru infracțiunea de lovituri cauzatoare de moarte, judecătorii au considerat că Vasilică Baciu nu trebuie să meargă în spatele gratiilor. Astfel, a fost condamnat la patru ani de închisoare. Vasilică Baciu a fost ținut în arest o noapte, după care a fost cercetat și judecat în libertate. La vremea respectivă, judecătorii au respins propunerea de arestare preventivă. Ulterior, tânărul a fugit și a stat departe de țară până zilele trecute, când a fost prins.


2

Adauga un comentariu