Sanatate

Uree serică mare cauze. Afecțiuni care provoacă manifestarea disconfortului

Publicat: 22 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Uree serică mare cauze. Afecțiuni care provoacă manifestarea disconfortului
Odată cu vârsta, valoarea crește ușor

Tot mai multe persoane se plâng de uree serică mare și caută să afle care ar fi cauzele care provoacă acest disconfort. Ureea este principalul produs de descompunere a proteinelor. Organismul nu o folosește, așa că este complet eliminată. Acumularea de uree în sânge duce la uremie, otrăvirea organismului de către produsele metabolismului proteic. Acesta este unul dintre cele mai caracteristice semne ale disfuncției renale.

O creștere rapidă a nivelului ureei indică distrugerea proteinelor, creșterea monocitelor și insuficiența renală severă, astfel încât determinarea ureei în serul sanguin este unul dintre cele mai eficiente teste. Ureea este un produs al metabolismului proteic care conține azot. Ca urmare a defalcării finale a proteinelor, se formează amoniac, care se combină cu dioxidul de carbon din ficat și formează uree, care urmează să fie eliminată ulterior. Deoarece procesul se desfășoară continuu, este prezent în mod constant în sânge, dar valoarea sa nu trebuie să depășească valoarea normală. Ureea serică crescută indică o filtrare glomerulară insuficientă a rinichilor. Analiza vă va permite să identificați rapid insuficiența.

medic care efectuiaza o analiza pentru uree
În cazul în care vrei să verifici care sunt valorile normale a ureei este bine să cunoști care sunt pașii pentru a te pregăti pentru examinare

Valorile normale pentru uree. Cum să te pregătești pentru analiză

Norma ureei în ser pentru bărbați cu vârsta sub 50 de ani este de 3,2-7,3 mmol / l, pentru femei – 2,6-6,7 mmol / l. Odată cu vârsta, valoarea crește ușor. Ureea serică crescută indică o scădere a funcției renale și a bolilor lor cronice, poate apărea în cazul diabetului zaharat cu cetoacidoză.

În cazul în care ureea serică este scăzută, aceasta indică insuficiență hepatică, hepatită, ciroză, tumori hepatice. Poate că odată cu înfometarea și dietele sărace în proteine, perturbarea intestinelor apare adesea în timpul sarcinii.

În cazul în care vrei să verifici care sunt valorile normale a ureei este bine să cunoști care sunt pașii pentru a te pregăti pentru examinare. Procesul include mai multe reguli pentru o precizie maximă. În primul rând renunțați la fumat cel puțin 30 de minute înainte de a face un test de sânge. Refuzați să mâncați cu cel puțin 12 ore înainte de studiu.

mai multe eprubete cu sange pe un suport pentru a depista ureea
Norma ureei în ser pentru bărbați cu vârsta sub 50 de ani este de 3,2-7,3 mmol / l, pentru femei – 2,6-6,7 mmol / l

De asemenea, este valabilă restricționarea activității fizice și a tensiunii nervoase cu cel puțin 30 de minute înainte de analiză. Determinarea nivelului de uree din serul sanguin este prescrisă pentru a evalua funcționarea ficatului și a rinichilor, pentru a verifica catabolismul proteinelor în organism și pentru a detecta insuficiența renală acută sau cronică. Analiza face parte dintr-un test biochimic de sânge, se efectuează atunci când apar simptome de disfuncție renală.

Uree serică mare cauze. Semnele care îți indică apariția fenomenului

Ureea serică mare se manifestă din cauza scăderii funcției renale. Afecțiunea este provocată de insuficiența cardiacă congestivă, pierderea de săruri și lichide, șoc în combinație cu catabolism proteic excesiv, sângerare gastrointestinală, infarct miocardic acut, stres și arsuri.

De asemenea, ureea serică mare este provocată de boala cronică de rinichi, și afecțiuni precum pielonefrită, glomerulonefrită, amiloidoză și tuberculoză renală. Simptomul este provocat de obstrucția tractului urinar, adică tumoare a vezicii urinare și adenom de prostată.

o eprubeta cu sange pentru depistarea ureei
Acumularea de uree în sânge duce la uremie, otrăvirea organismului de către produsele metabolismului proteic

Uree serica mare are mai multe cauze printre cele mai frecvente se numără sângerarea din tractul gastrointestinal superior, ulcer gastric, ulcer duodenal și cancer gastric. Simptomul se manifestă și din cauza diabetului zaharat cu cetoacidoză, creșterea catabolismului proteic în bolile oncologice, creatinină crescută, luarea de corticosteroizi, medicamente nefrotoxice, tetracicline, exces de tiroxină și utilizarea steroizilor anabolizanți. Uneori, simptomul poate fi cauzat de alimente bogate în proteine, de exemplu carne, pește, ouă și brânză de vaci.

doua eprubete cu analiza pentru uree
Ureea este principalul produs de descompunere a proteinelor
Adauga un comentariu