Eveniment-Social

Urmasul lui Eminescu, la volanul unui taxi – VIDEO

Publicat: 01 sept. 2010
_____ Vizualizări 0 Comentarii
1

@ Inedit si singular la Iasi @ Un taximetrist iesean scrie poezii, pe unele recitandu-le clientilor, chiar in timp ce conduce @ Parte din scrierile sale lirice au fost publicate, fiind chemat inclusiv de Inalt Preasfintia Sa Teofan, pentru care a compus special trei poezii religioase @ Afland de pasiunea sa, o editura din Franta a intentionat sa-i publice toate scrierile in versuri

Fiecare dintre noi mergem sau am mers cu taxiul. In acelasi timp, fie ca suntem pietoni sau soferi, cel mai adesea, suntem nemultumiti de comportamentul taximetristilor si de modul in care se comporta in trafic. Exista insa si o exceptie in randul soferilor de taxi din Iasi. Devenit o legenda, in cei peste 20 de ani de cand face aceasta meserie, si cunoscut ca „Poetul”, Eugen Teodoru are o mare pasiune si un talent unic: scrie poezii, catrene sau calambururi, pe care le recita in masina pasagerilor si, dand dovada de imaginatie si spontaneitate, creeaza pe loc versuri dedicate acestora, in functie de starea lor de spirit. Parte din scrierile sale lirice au fost publicate, fiind chemat inclusiv de Inalt Preasfintia Sa (IPS) Teofan, pentru care a compus special trei poezii religioase. Afland de pasiunea sa, o editura din Franta a intentionat sa-i publice toate scrierile in versuri.

Femeia, sursa de inspiratie

Eugen Teodoru marturiseste ca muza il inspira, de cele mai multe ori, si in timpul cand este cu masina la strada, iar mare parte din temele alese pentru poeziile sale pornesc de la Iubire si de la Femeie. „Poezia intitulata « Iubirea din vis0» am scris-o intr-o noapte, in timp ce asteptam clienti la strada in zona Garii. Nu este vorba de trairea mea personala, ci despre sentimentul acesta, in general. Femeia este cea mai mare si complexa sursa de inspiratie, atunci cand muza ma « loveste » si incep sa compun versuri. Nu am scris, insa, niciodata ironic despre aceasta si mereu am scris frumos si in versuri sensibile despre ea”, marturiseste taximetristul Teodoru. Cand vine vorba de calambururile si catrenele sale, subiectii sunt politicienii si „minciunile acestora”. „Am o serie de asemenea texte in care politicienii, dezinteresul lor si demagogia acestora o taxez cu ironie si amuzament in versuri. Sunt niste dulai avizi doar de a castiga pentru ei, promit multe si nu fac nimic, decat o « cotaiala » pentru ciolan”, mai spune acesta.

IPS Teofan i-a cerut sa compuna poezii bisericesti

Faima liricii sale a ajuns si la Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Teofan care, anul trecut, l-a invitat personal la resedinta mitropolitana si i-a cerut sa compuna special poezii cu teme bisericeasca. „Anul trecut am fost invitat personal de IPS Teofan, pentru care am scris trei poezii: Sfanta Parascheva, Alb si Negru si Mosii. Am fost impresionat de aceasta intalnire, eu fiind si o persoana religioasa. S-au interesat si niste francezi sa-mi publice versurile, dar cred ca au incercat sa-mi foloseasca versurile… Eu tin foarte mult la numele meu si la ceea ce am compus. Sper, in viitor, sa pot scoate un volum intreg cu cele scrise, incepand cu prima poezie scrisa la 14 ani si intitulata « Florile »”, mai declara cel cunoscut in lumea taximetriei ca „Poetul”.

Adauga un comentariu