Actualitate

USR-PLUS va susţine o moţiune de cenzură împotriva lui Florin Cîțu! A fost convocată o şedinţă de Coaliție

Publicat: 02 sept. 2021
Dacian Cioloș și Dan Barna, liderii USR-PLUS
USR-PLUS și cei doi lideri, Dacian Cioloș și Dan Barna vor depunde o moțiune de cenzură împotriva Guvernului României

Lucrurile par să se îndrepte pe un drum sigur în scandalul fără precedent din Coaliția condusă de PNL-USR-PLUS-UDMR. Cei din USR au declarat că vor depunde o moţiune de cenzură dacă premierul Florin Cîțu nu pleacă din fruntea Guvernului României. În acest sens, s-a cerut o ședință de Coaliție pentru a stabili dacă moțiunea de cenzură va fi depusă.

Conflictul a început în momentul în care premierul Florin Cîțu a introdus pe ordinea de zi din şedinţa de Guvern proiectul Anghel Saligny, proiect puternic contestat de USR-PLUS.

USR-PLUS va susţine o moţiune de cenzură dacă premierul Florin Cîțu nu îşi dă demisia din Guvern

Pare că nu mai este cale de întoarcere în conflictul dintre USR-PLUS și PNL. Asta după ce premierul a susţinut introducerea pe ordinea de zi a proiectului Anghel Saligny, contrar opiniei partenerilor de guvernare. Lucrurile au escaladat în momentul în care premierul Florin Cîțu l-a remaniat pe Stelian Ion.

Acest lucru i-a înfuriat pe cei din USR-PLUS care au decis că, ori premierul Florin Cîțu pleacă din fruntea Guvernului ori formațiunea politică va depune o moţiune de cenzură.

Lucrurile vor fi tranşate în cursul zilei de joi, 2 septembrie, în cadrul unei şedinţe din Coaliția formată din USR-PLUS-PNL-UDMR.

Demiterea lui Stelian Ion, motiv de ceartă între USR-PLUS și PNL

După ce nu a obţinut avizul pentru proiectul Anghel Saligny, Florin Cîțu a anunţat ferm faptul că l-a remaniat pe Stelian Ion, ministrul Justiţiei. Cel din urmă a acuzat interese obscure pe care premierul le-ar avea.

”Premierul Florin Cîțu arată în seara aceasta încă o dată că nu are respect pentru lege, pentru Constituție. Având în vedere antecedentele sale, poate că nu este de mirare.

În felul acesta Florin Cîțu și-a semnat de fapt propria plecare din guvern pentru că este doar o chestiune de timp până când Florin Cîțu va pleca acasă.

Șantaj și iresponsabilitate înseamnă să îi ceri imperativ ministrului justiției să îți dea un aviz la minut pe un proiect cu miză uriașă pentru care termenul legal de avizare este de 4 zile lucrătoare de la primirea originalului. Precizez încă o dată că nici până la această oră originalul proiectului PNDL 3 nu a fost trimis la Ministerul Justiției pentru obținerea avizului.

În replică, atât Dacian Cioloș cât și Dan Barna au anunţat faptul că există doar două opţiuni în legătură cu continuitatea guvernării alături de PNL.

Florin Cîțu a arătat în această seară că nu poate conduce nimic. Cu atât mai puțin un Guvern.
Abuzul de putere, deciziile luate noaptea ca hoții nu sunt marca înregistrată a lui Liviu Dragnea. Iar Florin Cîțu a arătat că e mai rău decât Dragnea. Și asta pentru că înșală cu cinism și rea voință așteptările unui electorat care a cerut altceva.
Florin Cîțu trebuie să plece. a menționat Dan Barna

Pe de altă parte, Dacian Cioloș arată faptul că interesul lui Florin Cîțu este de a satisface interesele primarilor din PNL

Promisiunea făcută primarilor PNL (nu cetățenilor români, cum spune premierul) e mai importantă decât stabilitatea și continuitatea Coaliției.
Florin Cîţu demite fără motiv al doilea ministru USR PLUS, subordonând întregul guvern intereselor PNL. Abuzul nu e că nu a dat Stelian Ion un aviz în cinci zile, ci că premierul pune presiuni pe un ministru al Justiției să dea un aviz.
Acesta nu mai e un guvern de coaliție! a menționat Dacian Cioloș

Klaus Iohannis a îndemnat la calm şi echilibru

Înainte ca scandalul să degenereze, Klaus Iohannis a ieșit într-o conferinţă de presă în care a susţinut faptul că românii au nevoie de reforme și de creșterea nivelului de trai. De altfel, președintele i-a îndemnat pe politicieni la cal şi la echilibru:

Perioada luptelor electorale s-a încheiat. Guvernarea nu este despre competițiile din interiorul partidelor, dintre un lider sau altul. Niciunul dintre partidele de la guvernare nu trebuie să uite acest lucru. Niciun lider politic nu trebuie să uite că puterea se exercită pentru români. a declarat Klaus Iohannis.

Adauga un comentariu