Local

Vaccinarea anti-Covid-19 etapa a doua a început la primul centru rezidenţial din Iaşi – FOTO/ VIDEO

Publicat: 15 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vaccinarea anti-Covid-19 etapa a doua a început la primul centru rezidenţial din Iaşi - FOTO VIDEO
Etapa a doua a vaccinării anti-Covid-19 a început la Iași

Vineri, 15 ianuarie 2021, a început vaccinarea anti-Covid-19 pentru persoanele din etapă a II-a. Astfel, astăzi, de la ora 10.00, începe vaccinarea în două centre rezidenţiale din Iaşi, SC Hygeea Medica&Care SRL – centrul rezidenţial „Sf. Mihail şi Gavril” de pe str. Grigore Vieru, nr. 8, dar şi Fundaţia Izvor – centrul rezidenţial „Alinare Mică” de pe str. Eternitatea nr.109.

17 beneficiari şi 8 angajaţi, din cei 40 vor fi imunizaţi împotriva noului coronavirus în primul centru rezidenţial cu ajutorul unei echipe mobile de vaccinare.

Prima persoană vaccinată anti-Covid-19 din Iași, în etapa a doua

Prima persoană din centrul Hygeea Medica&Care SRL a fost vaccinată. Beneficiarul este în vârstă de 84 de ani.

„Nu îmi e frică de nimic. Am mai multe complicații dar nu mă deranjează, sunt sănătoasă. Am fost infirmieră la Spitalul Sf. Maria şi copii mei lucrează în spital”, a declarat femeia după ce s-a vaccinat.

Tot astăzi vor fi vaccinați alți 24 de persoane, dintre care 16 beneficiari și 8 angajați. Ulterior, vor fi imunizate doritorii din cel de-al doilea centru rezidențial din Iași.

„Beneficiarii care nu s-au vaccinat astăzi sunt cei cărora li s-a administrat vaccinul antigripal si care trebuie sa aștepte 30 de zile pentru a primi și serul anti-Covid-18″, spune Roxana Cucoş, kinetoterapeut în cadrul centrului.

Beneficiarii pentru a fi cazați la centrul rezidențial achită 3.000 de lei pe luna unde se include tot. Unitatea a fost deschisă din august 2020.

Klaus Iohannis, prima persoană vaccinată împotriva coronavirusului din România, în etapa a doua

Preşedintele Klaus Iohannis s-a vaccinat anti-COVId-19, vineri, 15 ianuarie, la ora 10.00, la Centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, potrivit Administraţiei Prezidenţiale. Șeful statului a dat startul imunizării în cea de-a doua etapă.

Înainte de a fi vaccinat, președintelui i s-a explicat fiecare pas al procesului de vaccinare.

„Tocmai m-am vaccinat! Este o procedură simplă. Nu doare! Acest vaccin este sigur, este eficient. Recomand tuturor vaccinarea. Vaccinarea și respectarea măsurilor ne vor scoate din pandemie!“, a spus Klaus Iohannis după ce s-a vaccinat.

Marţi, președintele României a transmis că se va vaccina public pentru a marca începutul celei de a doua etape a campaniei de imunizare împotriva virusului din Wuhan, China.

„Nu am dorit nici eu, nici premierul, ca să zic aşa, în ghilimele, să ne băgăm în faţă. Ar fi fost, probabil, mesajul greşit, dar vineri începe a doua etapă de vaccinare în care este prevăzută vaccinarea, de exemplu, a personalului de învăţământ, a persoanelor de peste 65 de ani şi a persoanelor cu comorbidităţi, cu boli cronice, dar şi a personalului numit esenţial, de exemplu Administraţia Prezidenţială, Guvernul şi aşa mai departe. Şi pentru a marca debutul campaniei de vaccinare din etapa a doua, eu mă voi vaccina public vineri”, a precizat Klaus Iohannis.

Valeriu Gheorghiță vorbește despre un milion de persoane din activităţile esenţiale

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a spus că nu sunt mai mult de 1 milion de persoane din activităţile esenţiale care să se încadreze în criteriile din această fază.

„Am identificat categoriile de boli cronice. Numărul estimat al persoanelor de peste 65 de ani este de 3,8 milioane, dacă asociem şi persoanele cu boli cronice, probabil că depăşim circa 5 milioane de persoane. Dacă ne uităm la tipul activităţilor esenţiale, cred că nu depăşim 1 milion de persoane eligibile“, a spus marţi Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat că se aşteaptă ca jumătate dintre persoanele eligibile să îşi dorească să facă vaccinul, adică circa 3 milioane de oameni. Numărul acestor angajaţi este mai mare cu 500.000 de persoane. Un număr mai mare de persoane implică totodată mai multe doze de vaccin.

Adauga un comentariu