Coronavirus

Vaccinarea personalului medical din Madrid a fost suspendată. Care este motivul

Publicat: 22 ian. 2021
medic ce tine in mana o doza de vaccin impotriva coronavirus
Doză vaccin anti-COVID-19

Situaţie neaşteptată în Madrid, acolo unde a fost suspendată vaccinarea personalului medical. Decizia a fost anunţată în cursul zilei de joi. Regiunea capitalei spaniole Madrid a devenit epicentrul epidemiei din țară, concentrând o cincime din cele 2,4 milioane de persoane infectate și 55.000 de decese înregistrate.

Decizia de suspendare a vaccinării vine în contextul în care guvernul spaniol susţine că dozele de vaccin sunt insuficiente.

Vaccinarea personalului medical din Madrid a fost suspendată

Regiunea „se confruntă deja cu o criză a vaccinurilor. Madrid nu are doze pentru a vaccina mai mulți lucrători din domeniul sănătății din prima linie”, a declarat consilierul pentru sănătate din Madrid, Enrique Ruiz Escudero, în cadrul Adunării regionale.

Potrivit informatiior de la Ministerul Sănătății, Madrid a primit 176.000 de doze, sau 13%, din cele 1,3 milioane distribuite către cele 17 comunități autonome ale țării, pentru o populație care reprezintă 14% din totalul Spaniei.

Distribuția se face pe „criterii corecte”, a asigurat secretarul general al sănătății digitale al guvernului național, Alfredo González, adăugând că regiunea Madrid „are un stoc de aproximativ 30.000 de doze”, în măsura în care a administrat doar 142.000 de vaccinuri.

Ursula von der Leyen a propus o nouă definiţie mai exactă a zonelor de risc din punct de vedere sanitar

Ursula von der Leyen a propus o nouă definiţie mai exactă a zonelor de risc din punct de vedere sanitar, cu o nouă categorie „roşu închis”. În cadrul UE, călătorii provenind din acest regiuni ar putea fi supuşi obligaţiei de a face un test înainte de plecare şi de a intra în carantină la sosire.

În ce priveşte ţările din afara UE, „propunem măsuri suplimentare de securitate pentru călătoriile esenţiale spre Europa, de exemplu cerând un test înainte de plecare”, a adăugat ea.

Controlul frontierelor este o prerogativă naţională, dar europenii încearcă să se coordoneze pentru a păstra funcţionarea pieţei interne, transportul mărfurilor şi cotidianul muncitorilor transfrontalieri. Ei doresc să evite haosul care a urmat închiderii frontierelor în ordine dispersată atunci când pandemia a apărut în primăvară.

Au apărut noi restricţii în Europa

Situaţie neaşteptată în Madrid, acolo unde a fost suspendată vaccinarea personalului medical din cauza lipsei de dozelor. Franţa a anunţat că va impune cu începere de duminică călătorilor din alte ţări europene să prezinte un test PCR realizat cu 72 de ore înainte de plecare. O obligaţie care nu se referă la călătoriile esenţiale, la muncitorii frontalieri.

În faţa mutaţiilor coronavirusului (britanică, sud-africană), mai contagioase, mai multe ţări au înăsprit restricţiile în ultimele zile, ca Germania marţi. Olanda a anunţat joi seară o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii cu începere de la orele 21.00, iar Portugalia închiderea şcolilor.

În ajunul summitului, europenii au ajuns în cele din urmă să se se înţeleagă asupra recunoaşterii reciproce a rezultatelor testelor, atât PCR. cât şi antigenice rapide, un progres validat joi seară.

Adauga un comentariu