Actualitate

Vaccinul anti-Covid-19 dezvoltat de Pfizer, disponibil din iunie pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani

Publicat: 30 apr. 2021
Compania farmaceutică germană BioNTech a anunțat că vaccinul său anti-COVID, produs în colaborare cu Pfizer, va fi disponibil pentru vârstele 12-15 ani, începând din iunie

Compania farmaceutică germană BioNTech a anunțat că vaccinul său anti-COVID, produs în colaborare cu Pfizer, va fi disponibil pentru vârstele 12-15 ani, începând din iunie.

ADVERTISING

Ugur Sahin, CEO-ul companiei, a declarat săptămânalului „Der Spiegel” că se află „în faza finală” de pregătire a cererii de aprobare EMA, scrie agenția ANSA.

Acesta a subliniat faptul că evaluarea testelor „durează în medie patru până la șase săptămâni”.

Dacă totul merge bine și nu se întâmplă „ceva atipic”, odată autorizat, „copiii peste 12 ani pot fi vaccinați cel târziu în vacanțele de vară” în Germania, a declarat ministrul Sănătății Jens Spahn.

Acesta a explicat că vaccinarea copiilor ar face „o diferență importantă”.

Germania a atins joi un nou record în campania de vaccinare cu 1.088.952 de doze administrate într-o singură zi. Conform datelor Institutului Robert Koch, 25,9% din populație a fost vaccinată cu prima doză și 7,5% cu a doua doză.

Ugur Sahin, șeful BioNTech: „Va fi nevoie de o a treia doză de vaccin anti-Covid-19”

Omul de ştiinţă care a pus bazele şi conduce compania germană BioNTech, Ugur Sahin, a menționat faptul că tocmai în vară se va atinge imunitatea de turmă, dar va fi necesară administrarea şi celei de-a treia doză de vaccin anti-COVID.

ADVERTISING

Şeful BioNTech, cel care a pus bazele dezvoltării vaccinului Pfizer a anunţat că Europa va atinge imunitatea de turmă în iulie, cel târziu în luna august. Abia tocmai atunci se estimează că vor fi vaccinaţi foarte mulţi oameni, circa 70% din populaţie.

Omul care a fondat şi conduce BioNTech, Ugur Sahin, transmite că vaccinul Pfizer e eficient şi împotriva variantei indiene a coronavirusului.

Astfel, o a treia doză de ser imunizator împotriva noului coronavirus va fi probabil necesară între 9 şi 12 luni după prima şi din nou, periodic, la fiecare 12 -18 luni.

Pentru moment, însă, şeful BioNTech nu recomandă vaccinarea copiilor, pentru că nu există încă date suficiente despre siguranţa serulului la această categorie de vârstă.

În ceea ce priveşte durata protecţiei, acesta a ținut să adauge că răspunsul imun scade odată cu trecerea timpului.

Reprezentanții Pfizer au făcut anunțul la începutul lunii aprilie

CEO-ul Pfizer a menționat că o a treia doză de vaccin anti-COVID-19 este absolut necesară, probabil în termen de 12 luni pentru a fi imuni. Mai mult decât atât, este posibil ca oamenii să fie nevoiţi să se vaccineze anual împotriva virusului SARS – COV – 2.

„Este extrem de important să suprimăm grupul de persoane care pot fi susceptibile la virus”, a declarat CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, la CNBC. Acesta a adăugat că vaccinurile vor fi un instrument important în lupta împotriva variantelor extrem de contagioase.

Reprezentanții Pfizer au declarat la începutul acestei luni că datele actualizate din studiul său clinic au arătat că vaccinul său este extrem de eficient la şase luni după a doua doză.

În luna februarie, Pfizer şi BioNTech au declarat că testează o a treia doză din vaccinul anti-COVID-19 pentru a înţelege mai bine răspunsul imun împotriva noilor variante ale virusului.

Un anunţ similar a fost făcut și de compania Moderna. Deşi vaccinul dezvoltat de compania Moderna are acum o eficiență de peste 90% la şase luni după administrarea celei de-a doua doze, a treia doză ar urma să crească protecţia imunitară.

„Virusul se modifică suficient de mult pentru ca sistemul imun să nu-l mai recunoască şi astfel este necesar un nou vaccin. Aceasta a treia doză este un buster necesar pentru a ne asigura o protecţie ridicată şi la tulpina sud-africană şi probabil va fi testat în curând şi pentru cea braziliană”, declara Octavian Jurma, cercetător ştiinţific.

Adauga un comentariu