Actualitate

Vaccinul Johnson & Johnson împotriva COVID-19 a fost aprobat în SUA! Pentru imunitate este necesară o singură administrare

Publicat: 28 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vaccinul Johnson  Johnson împotriva COVID-19 a fost aprobat în SUA Pentru imunitate este necesară o singură administrare
Vaccinul Johnson & Johnson

Autoritățile de reglementare americane au aprobat în mod oficial vaccinul coronavirus Johnson & Johnson, al treilea vaccin care va fi autorizat în țară. Pentru a crea imunitate împotriva COVID-19 este necesară aplicarea unei singure doze, spun specialiştii.

Vaccinul este stabilit să fie o alternativă rentabilă la vaccinurile Pfizer și Modernă și poate fi păstrat într-un frigider în loc de congelator. Studiile au constatat că a prevenit bolile grave, dar a fost 66% eficientă în general când au fost incluse cazuri moderate.

Vaccinul este produs de firma belgiană Janssen.

Compania a fost de acord să furnizeze SUA 100 de milioane de doze până la sfârșitul lunii iunie. Primele doze ar putea fi disponibile publicului american din săptămâna viitoare.

Marea Britanie, UE și Canada au comandat, de asemenea, doze și 500 de milioane de doze au fost, de asemenea, comandate prin intermediul sistemului Covax pentru aprovizionarea țărilor mai sărace.

Președintele Joe Biden a salutat-o ​​drept „o veste interesantă pentru toți americanii și o dezvoltare încurajatoare”, dar a avertizat că „luptă este departe de a fi terminată”.

„Deși sărbătorim știrile de astăzi, îi îndemn pe toți americanii – să vă spălați mâinile, să vă distanțați social și să purtați măști”, a spus el într-un comunicat.

„Așa cum am spus de mai multe ori, este posibil ca lucrurile să se înrăutățească din nou pe măsură ce se răspândesc noi variante, iar îmbunătățirea actuală s-ar putea inversa”.

Un comitet de experţi au susţinut în unanimitate vaccinul

Autorizarea de către Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a venit după ce vineri un comitet extern de experți a susținut în unanimitate vaccinul.

Rezultatele studiilor efectuate în SUA, Africa de Sud și Brazilia au arătat că a fost mai mare de 85% eficientă în prevenirea bolilor grave și 66% eficace în general atunci când au fost incluse cazuri moderate.

În special, nu au existat decese în rândul participanților care au primit vaccinul și nici internări în spital după 28 de zile după vaccinare.

Protecția generală a fost mai mică în Africa de Sud și Brazilia, unde variantele de virus au devenit dominante, dar apărarea împotriva bolilor severe sau critice a fost „la fel de ridicată”.

Africa de Sud a început administrarea vaccinului Johnson & Johnson neaprobat lucrătorilor din domeniul sănătății, ca parte a unui studiu la începutul acestei luni. A venit după ce studiile timpurii au sugerat că vaccinul Oxford-AstraZeneca oferea „protecție minimă” împotriva bolilor ușoare de la varianta dominantă în părțile mari ale țării.

Johnson&Johnson poate fi administrat într-o singură doză

Potrivit specialiştilor, vaccinul Johnson&Johnson poate fi administrat într-o singură doză pentru a crea imunitate. Contrar altor vaccinuri, vaccinul menţionat mai sus ar putea fi mai fiabil şi cu costuri mai mici.

De exemplu s-a luat în calcul administrarea celei de-a treia doză de vaccin Pfizer. Gigantul american şi grupul german BioNTech au transmis faptul că studiază această variantă pentru a combate varianta sud-africană a coronavirusului – B.1.351, informează AFP.

Pe măsură ce statele din întreaga lume se întrec să îşi vaccineze cetăţenii, temerile în ceea ce priveşte noile variante ale virusului Covid-19 din Marea Britanie şi Africa de Sud încep să crească în rândurile oamenilor de ştiinţă.

Adauga un comentariu