Coronavirus

Vaccinul pentru coronavirus. Cum se va administra acesta

Publicat: 11 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vaccinul pentru coronavirus. Cum se va administra acesta
Vaccinul pentru coronavirus

Vaccinul pentru coronavirus. În lipsa unui vaccin, pandemia de coronavirus continua să facă ravagii la nivel mondial. În prezent mai multe companii testează diverse variante de vaccin, iar unele dintre ele sunt în stadii avansate. România s-a înscris pe lista ţărilor care vor primi vaccin anti COVID-19, atunci când acesta va fi pus pe piaţă.

În momentul în care un vaccin anti-COVID o să fie lansat pe piaţă, România va beneficia de acesta. A fost deja realizată o precomandă de 10 milioane de doze, cantitate care va fi asigurată printr-un mecanism pus la punct de Comisia Europeană.

Vaccinul pentru coronavirus

Alexandru Rafila a vorbit despre vaccin. Conform spuselor lui, se pare ca prioritate la vaccinare vor avea copiii şi persoanele în vârstă, personalul medical, dar şi cei care au şi alte boli asociate.

În prezent, în lume, sunt peste 100 de variante de vaccin în lucru, iar 20 dintre ele au intrat în faze avansate de testare. Comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, a afirmat că un vaccin ar putea fi gata la sfârşitul acestui an sau la începutul anului viitor.

Alexandru Rafila, despre vaccinul anti-COVID

Alexandru Rafila a făcut câteva precizări despre vaccinul ce urmează să fie lansat. Acesta a spus că cel mai probabil vaccinul va merge pe principiul administrării a doua doze şi o să fie disponibil la un preţ apropiat de preţul de producţie.

„Este foarte posibil ca vaccinul să nu se administreze doar într-o singură doza, cele mai multe produse care se dezvoltă acum pleacă de la principiul administrării a doua doze de vaccin.

Acest vaccin va fi disponibil probabil la un preţ apropiat de preţul de producţie.

Este bine că există o rezervare a unei cantităţi din partea UE, ştiu că s-au încheiat astfel de convenţii cu 2 sau 3 producători diferiţi.

Este vorba de tranşe, mai ales pentru vaccinuri, care sunt produse biologice, extrem de sensibile inclusiv la variaţiile de temperatură, trebuie asigurat lanţul de frig, atât în timpul transportului, cât şi al depozitarii, al distribuţiei ulterioare. Cred că ar trebui să fim extrem de transparenţi în această strategie de comunicare legată de un potenţial produs vaccinal, oamenii trebuie să ştie că el este un produs sigur”, a declarat Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.

Vaccinul pentru coronavirus. Ne protejează vaccinurile copilăriei de COVID-19?

Întrebarea anului este: ”de ce unele persoane se infectează atât de uşor cu COVID, în timp ce de altele nu se atinge virusul”. Astfel că, un cercetător din Minnesota, pe nume Andrew Badley a dorit să afle cu tot dinadinsul răspunsul. Acesta a căutat legăturile dintre coronavirus şi vaccinurile copilăriei. La acest studiu au participat 137.000 de pacienţi.

De exemplu, în cazul vaccinului pentru variola, acesta protejează atât împotriva rujeolei, cât şi a tusei convulsive. S-a demonstrat că 7 tipuri de vaccinuri administrate cu 1, 2 sau 5 ani în urma infecţiei cu COVID-19 au fost asociate cu o rata mai mică de infectare cu noul coronavirus. De asemenea, sunt persoane care s-au vaccinat recent contra pneumoniei şi au un risc de a se infecta cu coronavirus cu 28% mai mic decât ceilalţi care nu au făcut acest vaccin. Şi mai bine protejate sunt persoanele care au făcut vaccinul anti-poliomielitic, şansele de a lua coronavirus fiind cu 43% mai mici.

Acest studiat realizat de cercetătorii americani este unul doar la nivel de observaţie. Acest lucru s-a realizat pentru a veni în ajutorul vaccinurilor viitoare.

Unele persoane sunt protejate de acest virus, datorită faptului că în trecut au mai intrat în contact cu unele coronavirusuri, specifice răcelilor.

Adauga un comentariu