Coronavirus

Vaccinul Pfizer/BioNTech, transportat cu o dubă de mezeluri şi depozitat într-un frigider sovietic în Bulgaria – FOTO

Publicat: 27 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vaccinul PfizerBioNTech transportat cu o dubă de mezeluri şi depozitat într-un frigider sovietic în Bulgaria - FOTO
Vaccinul a fost transportat cu o dubă de mezeluri în Bulgaria

Vaccinul Pfizer/BioNTech a fost transportat cu o dubă de mezeluri şi depozitat într-un frigider sovietic în Bulgaria.

Vaccinul a sosit în Bulgaria, sâmbătă, 26 decembrie, cu acelaşi tip de autospecială frigorifică folosită şi în cazul României. Ulterior, autorităţile locate au apelat la firme private pentru distribuirea primelor doze către spitale, astfel încât la Plovdiv, al doilea oraş ca mărime din Bulgaria, vaccinul a ajuns cu o dubă de cremvurşti şi a fost pus spre păstrare într-un frigider sovietic.

În imaginile publicate de portalul Marica.bg se vede momentul recepţiei primelor doze din vaccinul Pfizer/BioNTech, cel în care camionul unei firme de transporturi speciale – aceeaşi care a adus dozele şi în România – parchează în faţa clădirii Centrului Naţional pentru Boli Infecţioase şi Parazitare. Transportul a fost întâmpinat de ministrul bulgar al Sănătăţii, prof. Kostadin Angelov, preşedintele sediului naţional de vaccinare Krassimir Gigov, directorul Inspectoratului Regional de Sănătate din Sofia, Dancho Penchev.

Transportate cu o dubă frigorifică folosită la transportul mezelurilor

De acolo autorităţile bulgare regionale s-au ocupat de transport, astfel încât la Plovdiv 195 de doze au ajuns cu o dubă frigorifică folosită la transportul mezelurilor, colantată cu o reclamă la cremvurşti.

Tot la Plovdiv, cadrele medicale au ales un frigider marca ZiL (n.r. – prescurtarea de la Zavod imeni Likhachyova, fabrica rusească ce poartă numele oficialului sovietic Ivan Alekseevich Likhachev). Motivul a fost explicat de Dr. Vanya Mancheva, şefa Institutului Regional de Sănătate din Plovdiv.

„Frigiderul din era sovietică este singurul pe care se poate pune lacăt. Dr. Vanya Mancheva“, i-a dat aceste explicaţii ministrului bulgar al Sănătăţii, prof. Kostadin Angelov, care venise în vizită la Plovdiv.

„Nu mă veţi certa, prof. Angelov! Avem un ZiL, îl păstrăm pentru că funcţionează. Pentru că numai acesta are un mâner pe care se poate aşeza un lacăt, îl folosim până în ziua de azi. Acum, când vedeţi un ZiL, nu vă şocaţi! Avem frigidere foarte bune!”, i-a spus dr. Vanya Mancheva ministrului bulgar al Sănătăţii.

Primele cadre medicale din Iași care s-au vaccinat împotriva COVID-19

La Iași, primele persoane vaccinate împotriva COVID-19 au fost dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase dar şi prof. dr. Carmen Dorobăț. BZI.RO vă prezintă tot ce trebuie să ştiţi despre vaccinul Pfizer, vaccinul care crează imunitate împotriva COVID-19.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase, dr. Florin Roșu este primul ieșean care s-a vaccinat împotriva COVID-19. Acesta a vrut, prin vaccinare, să dea un semnal pentru toţi ieșenii și să spună că vaccinul Pfizer este sigur şi orice român trebuie să se vaccineze. Prin începutul campaniei de vaccinare, medicul speră că este începutul sfârșitului pandemiei de COVID-19 din România și din lume. Într-o scurtă declaraţie făcuta pentru BZI.RO, Florin Roșu a explicat că la Iași au ajuns 260 de doze de vaccin, transportate în siguranță. Medicul a explicat faptul că aproximativ 90% din personalul medical angajat la Spitalul Sf. Spiridon se va vaccina împotriva coronavirus.

„Vaccinul a ajuns la Iaşi într-un transport securizat, fără probleme. În momentul de faţă, acesta este păstrat la temperatura frigiderului unde va rezista timp de 5 zile. A doua două de vaccin se va face peste 21 de zile. Momentan, nu există studii concrete care să ne spună cât va fi intervalul în care vom vi protejaţi împotriva COVID-19. Dar perioadă va fi de minim 6 luni de zile“, a spus dr. Florin Roșu.

 

Adauga un comentariu