Stiri medicale

Vaccinurile împotriva coronavirusului încă nu sunt testate pe copii, iar experții sunt îngrijorați

Publicat: 24 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vaccinurile împotriva coronavirusului încă nu sunt testate pe copii iar experții sunt îngrijorați
Vaccin împotriva coronavirusului

Progresele privind vaccinurile împotriva coronavirusului s-au miscat remarcabil de repede de când noul virus a fost identificat și secvențiat pentru prima dată în ianuarie. Principalele studii experimentale sunt acum în faza finală. Dar acest progres s-a concentrat pe elaborarea și testarea unui vaccin pentru adulți. Copiii nu au fost încă implicați în niciun studiu privind vaccinul împotriva coronavirusului, lăsând unii experți să se îngrijoreze că copiii ar putea rămâne fără un vaccin COVID-19 viabil pentru o anumită perioadă de timp. De ce vaccinurile împotriva coronavirusului nu sunt testate pe copii?

De obicei, producătorii de medicamente testează un vaccin la copii înainte de a solicita aprobarea pentru a le administra copiilor.

Patru companii au spus că intenționează să facă acest lucru

Business Insider le-a cerut celor mai importanti producatori de medicamente – Pfizer, Moderna, AstraZeneca si Johnson & Johnson – planurile lor de testare a vaccinurilor impotriva coronavirusului la copii. Toate cele patru companii au spus că intenționează să facă acest lucru, dar niciuna nu a furnizat o estimare a momentului în care ar putea fi disponibilă o analiza pentru copii.

În acest moment, toate cele patru companii se află în etapa finală de testare la adulți.

Moderna a declarat pentru Business Insider că intenționează să înceapă un studiu pediatric pentru vaccinul sau înainte de sfârșitul anului, până la aprobarea autorităților de reglementare.

„Sub rezerva aprobării, intenția noastră este să începem până la sfârșitul acestui an”, a declarat Ray Jordan, șeful afacerilor corporative din Moderna.

Jordan a adăugat că Moderna nu mai are nimic de facut public cu privire la calendarul, protocoalele sau finanțarea studiilor pediatrice „deoarece aceste discuții de reglementare sunt încă în curs”.

Johnson & Johnson, șeful științific Paul Stoffels, a declarat că J&J se angajează să desfășoare în cele din urmă teste pediatrice. Studiile pentru copii „vor veni mai târziu în an”, după ce siguranța va fi stabilită la adulți, a declarat Stoffels.

Celelalte companii farmaceutice nu au spus când vor începe studiile la copii.

Vaccinurile împotriva coronavirusului nu sunt testate pe copii

Lipsa informațiilor despre cum și când producătorii de medicamente intenționează să-și testeze vaccinurile pe copii a cauzat îngrijorare în rândul unor medici pediatri și experți în vaccinuri.

„În acest moment sunt destul de îngrijorat că nu vom avea un vaccin disponibil pentru copii până la începutul anului școlar viitor”, a declarat dr. Evan Anderson, medic pediatru la Children’s Healthcare din Atlanta, pentru The New York Times.

BI i-a întrebat pe principalii producători de droguri dacă se așteaptă să primească finanțare guvernamentală pentru derularea acestor studii. Nimeni nu a răspuns direct la întrebare, deși un purtător de cuvânt al AstraZeneca a spus că acordul său cu guvernul SUA include studii pediatrice.

De ce copiii sunt lăsați în urmă în această cercetare

Câțiva factori explică de ce copiii sunt lăsați în urmă în această cercetare.

În general, cercetătorii încep să testeze un vaccin experimental pe populația cel mai puțin vulnerabilă – adulți tineri și sănătoși – și apoi încep să se extindă în grupuri mai vulnerabile pe măsură ce se acumulează date clinice care arată că merită să se testeze efectul. Aceasta poate include testarea la persoanele în vârstă și la persoanele cu alte boli.

O modificare recentă a studiului privind vaccinul împotriva coronavirusului Pfizer arată cum funcționează acest lucru. Gigantul farmaceutic și-a mărit recent obiectivul de înscriere de la 30.000 de voluntari la 44.000 de persoane și a spus, de asemenea, că vrea acum să înscrie tineri de 16 și 17 ani, precum și persoanele cu hepatită C, hepatită B și HIV, scrie Business Insider.

Adauga un comentariu