Actualitate

Vai si amar de noi! Totul s-a petrecut intr-un spital din Iasi, sub ochii medicilor. Bolnavul se zbate intre viata si moarte. Conducerea unitatii medicale face ancheta

Publicat: 22 sept. 2017
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vai si amar de noi Totul s-a petrecut intr-un spital din Iasi sub ochii medicilor. Bolnavul se zbate intre viata si moarte. Conducerea unitatii medicale face ancheta
1

@ De o luna de zile, un barbat din Iasi traieste un adevarat cosmar @ Vasile Craciun a fost trimis de la un spital la altul, iar acum a ajuns la terapie intensiva in stare foarte grava @ In urma cu trei zile, pacientul s-a aruncat de la fereastra salonului @ Conducerea spitalului a demarat o ancheta pentru a stabil cine se face vinovat de aceasta situatie

Un barbat din Iasi trece prin clipe grele, dupa ce de o luna de zile este trimis de la un medic la altul, de la un spital la altul. Joi, 21 septembrie 2017, bolnavul a fost dus in Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI), dupa ce a fost gasit pe terasa spitalului, dupa ce a cazut de la fereastra salonului.

Vasile Craciun este internat la clinica de neurologie din cadrul Spitalului „Prof. Dr. Nicolae Oblu” (Neurochirurgie) din Iasi. Medicii din Reanimare i-au spus fiului ca tatal sau este in stare critica si evolutia poate fi favorabila sau nefavorabila. Familia a cerut explicatii medicului curant, dar a fost trimisa de la un cabinet la altul, fara a i se explica ce s-a intamplat. Nici politistii de la Sectia 4, unde s-a facut sesizarea, nu detin prea multe date.

Citeste si : O noua sala moderna de operatii la Spitalul de Neurochirurgie

Zeci de drumuri intre spitale

Totul a inceput la mijlocul lunii august 2017, cand Vasile Craciun, in varsta de 73 ani, a cazut la pat. Avea simptome specifice unei raceli si s-a tratat la domiciliu, la fel ca majoritatea iesenilor. Pentru ca simptomele persistau, Vasile Craciun a mers la medicul de familie care i-a dat o trimitere la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iasi. Pacientul avea dureri violente de cap.

Mai mult, acesta acuza ca nu mai vede bine cu un ochi. Din UPU a ajuns in Clinica de oftalmologie pe mana medicului Otilia Obada. In urma investigatiilor, Vasile Craciun a fost diagnosticat cu maladia Horton sau arterita temporala, o boala inflamatorie a vaselor de sange care afecteaza cel mai adesea arterele medii si mari ale capului, in special ramurile arterei carotide externe.

Timp de cateva zile a avut internare de zi la medicul respectiv. A urmat o perioada in care pacientul a facut naveta intre clinica de oftalmologie si domiciliu. Pierderea vederii la ochiul stang l-a determinat sa mearga din nou la dr. Otilia Obada si a fost internat timp de o saptamana. Inainte de a ajunge iarasi la spital, fiul si-a dus tatal la un spital privat din Iasi.

„Cat a stat internat la oftalmologie, doamna dr. Otilia Obada i-a rescris un tratament soc cu cortizon, 80 ml/zi, doza pe care o lua in fiecare dimineata. La externare, medicul oftalmolog i-a spus sa faca un CT. Aceasta investigatie ne-a costat aproape 400 lei la o clinica privata. Aici i-au descoperit multiple accidente vasculare cerebrale ischemice. Acasa, tata s-a simtit foarte rau, nu se alimenta, nu vorbea, statea numai in pat. Am solicitat ambulanta si l-au dus la Spitalul de Neurochirurgie. In UPU, medicul de garda ne-a spus: «Domnul nu are nimic. Mergeti la cardiologie, la Spitalul Sf. Spiridon». Mi l-au dat acasa. In UPU i-au facut perfuzii si tata isi mai revenise. Atunci am mers si i-am fact un RMN, tot la o clinica privata, unde am platit 730 lei. Rezultatul a confirmat accidentele vasculare cerebrale ischemice multiple. Acasa, tatei i s-a facut din nou rau. Nu s-a mai putut ridica din pat. A doua zi, pe 15 septembrie 2017, l-am dus din nou la Neurochirurgie. I-am aratat medicului toate documentele medicale, cu toate rezultatele investigatiilor facute in privat si ne-a spus: «Da, aveti dreptate. Il internam». Tata a fost internat la salonul 406, etajul 4, Clinica de neurologie„, a declarat Andrei Craciun, fiul bolnavului.

Citeste si : EXCLUSIV! Interzis cardiacilor! La limita dintre viata si moarte! Imagini necenzurate, din timpul unei operatii pe creier, la Iasi – FOTO, VIDEO

Neurologul: „Din punct de vedere neurologic este perfect”

La neurologie, Vasile Craciun a ajuns pe mana medicului neurolog Lenuta Barsan. La internare, aceasta a spus pacientului, in prezenta fiului, sa stea in pat si sa nu se ridice. Marti, 19 septembrie 2017, fiul a mers in vizita la spital.

„Am vorbit cu dr. Barsan si i-am spus ca tata este slabit, nu merge, abia vorbeste, nu mananca. Nu se putea tine pe picioare. Doamna doctor Lenuta Barsan, medicul curant, mi-a spus ca din punct de vedere neurologic este perfect si nu are nicio problema. Asta in ciuda multiplelor accidente vasculare cerebrale ischemice si infarcte. Tata continua sa ia acel tratament soc cu cortizon de 80 ml/zi, prescris de medicul oftalmolog de la Spitalul «Sf. Spiridon». Am rugat-o pe dr. Barsan sa-i dea o trimitere sa il duc la alt spital. Mi-a zis ca il externeaza pe 22 septembrie 2017″, a precizat fiul.

„Mediculului Barsan i-a venit sa rada cand am intrebat ce s-a intamplat cu tata”

Ieri, familia Craciun a primit un telefon de la una dintre asistentele din Clinica de neurologie. Vestea i-a lasat fara grai. Vasile Craciun s-a aruncat de la fereastra salonului si a cazut pe terasa de la etajul al doilea. Fiul a alergat la spital, nerabdator sa afle in ce stare este tatal si ce s-a intamplat.

„Am ramas socat cand am aflat. Aflasem de la un alt medic ca acel tratament cu cortizon, in doze mari, poate da tulburari psihice. Am mers la dr. Lenuta Barsan sa-mi spuna ce s-a intamplat. I-a venit sa rada si m-a trimis pe la triaj, informatii, secretariat, seful clinicii. Peste tot am fost refuzat. Inclusiv medicul curant Barsan m-a refuzat pentru ca nu mi-a spus ce s-a intampat cu tata. M-au trimis de la unii la altii. Tata are un sold dislocat, un picior in ghips, fractura de calcaneu si traumatism cerebral. Este internat in Reanimare si medicii mi-au spus ca situatia este critica si evolutia poate fi spre bine sau spre rau. L-am dus la spital pentru o boala si s-a ales cu alte boli sau Doamne fereste sa nu se intample ce e mai rau”, a declarat Andrei Craciun.

Citeste si : Pana acum, 14 bolnavi au beneficiat de tratamentul-minune de la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi

Familia a cerut o evaluare psihologica, dar medicul neurolog a spus ca nu este psiholog

In ziua in care Vasile Craciun s-a aruncat de la etaj, fiul a mers la Sectia 4 Politie pentru a sesiza cele intamplate. Politistii erau informati de unitatea medicala despre acest incident.

„Politistii mi-au spus ca la ora 6:30 femeia de serviciu l-a vazut pe tata mancand o banana, iar la ora 7:30, cand a revenit in salon, tata nu mai era si a dat alarma. L-au gasit pe tata pe terasa de la etajul doi, dupa ce s-a aruncat de la etaj. Am discutat cu medicul Barsan sa-l vada un psiholog, dar mi-a spus ca nu au asa ceva in spital. Atunci i-am sugerat sa solicite medicii legisti sa-i faca tatei o expertiza psihiatrica si mi-a spus ca nu se duc ei la medicii legisti. Tata lua de o luna de zile cortizon si alte medicamente. De ce nu l-a urmarit nimeni sa vada daca are schimbari de comportament sau alte simptome care sa arate ca are o tulburare psihica”, a spus fiul bolnavului.

Citeste si : Achizitie bomba la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi. O parte din bani sunt de la Consiliul Judetean

Ancheta in spital

Conducerea Spitalului „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iasi a inceput o ancheta pentru a stabili daca se face cineva vinovat de cele intamplate. „Din primele cercetari reiese ca pacientul nu prezenta tulburari psihice. Nu avea nici cea mai mica motivatie de suicid. Maladia Horton este o afectiune neurologica, o inflamatie a vaselor de sange care alimenteaza creierul si ochii. In ziua respectiva, asistenta medicala i-a dat tratamentul pacientului Vasile Craciun si celorlalti bolnavi din salon dupa care a plecat sa aduca un medicament unui bolnav. In cele cateva secunde cat a lipsit, pacientul s-a aruncat de la fereastra. Pacientul a fost trimis la Spitalul «Sf. Spiridon» pentru investigatii. In urma caderii de la inaltime, bolnavul a suferit o fractura de bazin si are o lama de hematom care nu necesita interventie chirurgicala. Pacientul este constient, vorbeste. In spital este in desfasurare o ancheta pentru a se stabili daca se face cineva vinovat de aceasta situatie”, a declarat medicul nerochirurg Florin Gramada, purtator de cuvant la Spitalul „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iasi.

Adauga un comentariu