Actualitate

Vâlcea, al treilea județ din România unde masca de protecție devine obligatorie în spațiile deschise

Publicat: 29 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vâlcea al treilea județ din România unde masca de protecție devine obligatorie în spațiile deschise
Vâlcea, al treilea județ din România unde masca de protecție devine obligatorie în spațiile deschise

După Argeș și Dâmbovița, un alt județ din România impune măsura obligativității purtării măștii de protecție în spațiile deschise.

Vâlcea impune măsura obligativității purtării măștii de protecție

Vâlcea este al treilea județ din România unde masca de protecție devine obligatorie în spațiile deschise, începând de astăzi, 29 iulie 2020.

Decizia a fost luată la nivelul Comitetul Județean de Situații de Urgență, întrunit ieri. Prefectul de Vâlcea a hotărât ca masca de protecție să devină obligatorie atât la piscină, ștrand, cât și în zonele foarte aglomerate: piețe sau târguri.

Măsura se impune începând de astăzi, 29 iulie.

Al doilea județ din România unde masca devine obligatorie pe stradă

Aurelian Popa, prefectul județului Dâmbovița, a anunțat miercuri dimineață că masca de protecție devină obligatorie și în spațiile libere, de joi, 30 iulie, începând cu ora 06:00.

„Hotărârea a fost aprobată în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Intră în funcțiune de mâine, de la ora 06:00 și se extinde purtarea obligatorie a măștii în toate spațiile publice deschise, în piețe, târguri, oboare, la nivelul întregului județ”, a spus prefectul Popa.

De asemenea, Aurelian Popă, prefectul de Dâmbovița, a precizat că „agenții economici care își desfășoară activitatea în aceste locații vor purta, pe lângă masca de protecție, și mănuși”.

Măsura este valabilă „în funcție de cum va evalua pandemia”.

Masca devine obligatorie în aer liber, în Argeş

În județul Argeș, masca devine obligatorie și în spațiile publice deschise. Emanuel Soare, prefectul județului Argeș, a anunțat marţi, 28 iulie 2020, faptul că măsura intră în vigoare de miercuri dimineață.

Persoanele cu vârste de peste cinci ani sunt obligate să poarte masca de protecție în spațiile publice deschise, dacă se formează grupuri mai mari de doi indivizi.Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, marți, 28 iulie, după ce numărul cazurilor Covid s-a dublat în ultimele două săptămâni.

Măsura purtării măștilor în aer liber intră în vigoare de joi și este valabilă atunci când se formează grupuri de peste două persoane.

De asemenea, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât că mijloacele de transport în comun nu vor mai avea voie să plece din stații dacă nu toți pasagerii poartă mască și este interzis transportul în picioare.

Fast-food-urile și sălile de jocuri de noroc vor avea programul limitat până la ora 22:00 în timpul săptămânii și, în weekend, până la ora 23:00.

Ludovic Orban vine cu precizări privind purtarea măștii de protecție în aer liber

Premierul Ludovic Orban vine cu precizări privind purtarea măștii de protecție în aer liber.

„Există o propunere formulată de specialiștii din cadrul Comitetului Național de Suport Științific să nu reglementăm la nivel național, ci să lăsăm la nivel local reglementarea. Mi s-a semnalat că în Galați sau Brăila, pe faleză este foarte aglomerat. De asemenea, în piețe sau în locuri unde se așteaptă, locuri în care distanțarea nu este posibil. În aceste locuri s-ar putea lua măsura de a fi obligatorie purtarea măștii și în aer liber“, a precizat Ludovic Orban.

Decid Comitetele Județene pentru Situații de Urgență

Premierul a declarat că măsura de purtare a măștii în aer liber este una care va fi luată de către Comitetele Județene pentru Situații de Urgență și se va impune doar în anumite zone.

„Comitetele Județene pentru Situații de Urgență vor lua măsura în urma unei analize foarte atente și numai în anumite zone, în anumite intervale orare. La nivelul municipiului București se va face o analiză de către Comitetul local și se vor impune măsurile necesare”, a menționat premierul Ludovic Orban.

Adauga un comentariu