Actualitate

Veste proastă dată de Ludovic Orban: Masca de protecție ar putea deveni obligatorie!

Publicat: 27 iul. 2020

Premierul Ludovic Orban a dat o veste proastă românilor care se așteaptă la o relaxare a măsurilor de prevenire. Ludovic Orban a declarat că analizează mai multe măsuri pentru evitarea aglomerației în zonele aglomerate și că una dintre variantele avute la dispoziție este de a impune purtarea măștii chiar și în aer liber.

„Am avut discuții cu mai mulți prefecți, mai mulți reprezentanți din comitetele județene pentru situații de urgență care ne-au spus că sunt locuri chiar și în aer liber, de exemplu o piață sau o faleză, unde, din cauza aglomerației, există risc de răspândire și discutăm și posibilitatea de a impune purtarea măștii în astfel de spații foarte aglomerate”, a spus Ludovic Orban.

Veste proastă dată de Ludovic Orban: Masca de protecție ar putea deveni obligatorie!

Declarația lui Ludovic Orban a venit ca urmare a nerespectării măsurilor de prevenire de pe Litoral, unde oamenii nu păstrează distanța fizică și nici nu poartă mască de protecție nici măcar în spațiile închise.

Premierul a adăugat că măsurile prezentate sunt în analiză și că nu s-a luat încă o decizie.

„Încercăm să luăm măsuri punctuale care să reducă riscul de răspândire în posibile zone cu risc mare de răspândire. Există mai multe măsuri în analiză – limitarea programului pentru terase, pentru cluburi, respectarea regulilor de distanțare socială pe plaje, că e foarte greu de identificat dacă un grup de persoane reprezintă o familie sau nu, iar atunci putem impune respectarea regulilor de distanțare pentru toți cei care sunt pe plajă”, a adăugat Ludovic Orban.

Întâlnire importantă pentru liberali

Altfel, Ludovic Orban a declarat că sâmbătă a fost convocat BPN al PNL pentru a definitiva toate candidaturile pentru alegerile locale.

„Am luat decizia de a convoca Biroul Politic Național al PNL sâmbătă dimineață pentru a definitiva toate candidaturile. De asemenea, până sâmbătă, fiecare filială are obligația de a definitiva candidații la toate primăriile din județul respectiv. Sâmbătă luăm decizia legată de toți candidații, inclusiv în cele șase județe unde mai avem discuții și pentru municipiul București, pentru sectoare”, a anunțat Ludovic Orban.

Liderul liberalilor a precizat că proiectele candidaților liberali vor fi correlate cu programul de relansare economică și cu toate programele guvernamentale.

„Am stabilit un mecanism prin care proiectele de dezvoltare ale județului respectiv cu care se vor prezenta candidații noștri să fie corelate cu programul de relansare economică și cu toate programele guvernamentale care vizează fiecare reședință de județ și fiecare județ în parte, astfel încât să existe o coordonare între programul de dezvoltare al candidaților noștri și programele guvernamentale care urmează să fie destinate fiecărui județ, respectiv reședință de județ“, a precizat Ludovic Orban.

Măsuri de prevenire pentru candidați

Ludovic Orban a menționat că pe durata campaniei electorale, candidaţii şi voluntarii vor avea un ghid destinat prevenirii răspândirii noului coronavirus.

„Am luat decizia de a pregăti un ghid pentru toţi candidaţii şi voluntarii noştri în cadrul campaniei, un ghid de organizare a activităţilor de campanie care să reducă riscul de răspândire a virusului, adică obligaţia pentru fiecare voluntar de a purta mască, de a nu acţiona în grupuri mai mari de trei, patru persoane, de a avea dezinfectant la ei”, a mai spus Ludovic Orban.

Alegerile locale sunt programate în 27 septembrie, iar din 20 iulie a început strângerea semnăturilor de susţinere a candidaturilor. Rămâne de văzut dacă data alegerilor locale nu va fi modificată din cauza creșterii îngrijorătoare a numărului de cazuri noi de infectare cu COVID-19.

Adauga un comentariu