Actualitate

Valeriu Gheorghiţă, despre centrele de vaccinare ale MAI: „Nu vor fi pentru publicul larg“

Publicat: 13 mart. 2021
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare
Coordonatorul CNCAV a precizat însă că accesul liber la vaccinare împotriva virusului SARS - COV - 2 este într-adevăr condiționat de criteriul de vârstă în foarte multe țări europene

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, a declarat că centrele special deschise pentru angajaţii MApN şi MAI au figurat în platforma de vaccinare, fără a fi fost însă fost puse la dispoziţia tuturor celor din etapa a doua.

Medicul susține că centrele speciale pentru angajaţii celor două ministere au fost deschise pentru a veni în sprijinul campaniei de vaccinare şi nu pentru a favoriza pe cineva.

„Pentru etapa a treia aceste centre, cel puţin cele din reţeaua MApN, vor fi disponibile şi pentru programarea populaţiei civile, iar acest lucru a fost asumat încă de la debutul campaniei de vaccinare. Aceste centre sunt introduse toate în platformă, ele se regăsesc în platformă, cu o menţiune, că ele nu sunt disponibile pentru programarea la liber.

Aceste centre înfiinţate în reţeaua MApN, s-a luat această decizie tocmai pentru a veni în sprijinul campaniei de vaccinare şi nu pentru a crea un mecanism care să ocolească sau să fie favorizat într-un fel sau altul în ceea ce priveşte vaccinarea împotriva COVID-19. La nivel naţional vorbim de aproximativ 92 de centre în reţeaua MApN şi aproximativ 39 de centre în reţeaua MAI”, a delcarat Valeriu Georghiță.

Valeriu Gheorghiţă: „Centrele din reţeaua MApN vor fi disponibile şi pentru programarea populaţiei civile“

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a precizat că în aceste centre nu s-au alocat mai mult de 18 doze pe zi şi în aceste centre s-a vaccinat aproximativ 33.000 de persoane în centrele care ţin de MApN şi până în 28.000 de persoane în centrele MAI.

„Toată procedura de alocare a dozelor către aceste centre se supune aceloraşi reguli care sunt valabile pentru toate centrele din fiecare judeţ. Pentru etapa a treia aceste centre, cel puţin cele din reţeaua MApN, vor fi disponibile şi pentru programarea populaţiei civile, iar acest lucru a fost asumat încă de la debutul campaniei de vaccinare”, a menționat Valeriu Gheorghiţă.

Completări la afirmațiile lui Vlad Voiculescu

În ceea ce priveşte cele aproximativ 7.000 de persoane care s-au vaccinat în aceste centre fără a face parte din etapa de vaccinare în care se află campania, Valeriu Gheorghiță a explicat că în unele centre s-a observat un număr considerabil de persoane din etapa a treia care au fost deja imunizate, în timp ce în altele au fost vaccinare una-două persoane din această categorie.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, spunea că toate centrele de vaccinare ale MAPN vor fi deschise publicului. El l-a felicitat pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, „pentru o decizie înţeleaptă”.

„Toate centrele de vaccinare ale MAPN vor fi deschise publicului. Felicitări domnului ministru Ciucă pentru o decizie înţeleaptă! Potrivit criteriilor de eligibilitate stabilite prin Strategie, nimeni nu ar fi trebuit să fie vaccinat în afara etapei definite de HG. Cum etapa a III-a nu a început încă, niciun membru al familiei vreunui membru a ceea ce se numeşte personal esenţial nu ar fi trebuit să fie vaccinat, altfel decât dacă este peste 65 ani, cu boli cronice sau… tot esenţial. Deci nu, nici Voiculescu, nici Cîţu nu au semnat vreodată pentru prioritizarea la vaccinare a vreunei familii al vreunui angajat al statului”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook, joi seară.

 

Adauga un comentariu