National

Valeriu Gheorghiță, despre implicarea BOR în campania de vaccinare: „Participarea tuturor instituțiilor care se bucură de credibilitate este foarte importantă”

Publicat: 26 iul. 2021
Valeriu Gheorghiță cu mască de protecție, la o conferință de presă
Coordonatorul campaniei de vaccinare din România Valeriu Gheorghiță a declarat că vaccinarea reduce de 25 de ori riscul unei spitalizări

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a spus, luni seara, la Antena 3, că a avut discuții cu toate cultele din România, inclusiv cu BOR, despre vaccinare și crede că implicarea acestora este foarte importantă în campania anti-COVID.

„Pandemia este o problemă a întregii societăți. În mod instituțional, am avut două întîlniri cu BOR și toate celelalte culte religioase, ocazie cu care am discutat toate problemele despre vaccinare.

Am regăsit o deschidere absolut deosebită a tuturor cultelor. Cultele au fost greu încercate, ca toată țara. Au fost pierdute vieți omenești din rândul clerului. Participarea tuturor instituțiilor care se bucură de credibilitate este foarte importantă”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță: „În România avem o creştere a numărului de cazuri, pe săptămână, cu 38,9% fără de săptămâna precedentă”

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat într-o conferință de presă că în Europa s-a constatat o creștere a numărului infecțiilor cu noul coronavirus.

„În săptămâna 11-17 iulie, la nivel european s-a constatat o creştere cu 64,3% (a numărului infecţiilor). Această tendinţă de creştere este observată în 20 de ţări europene. Marea majoritate a cazurilor raportate sunt la persoane tinere, cu vârsta cuprinsă între 15-24 ani. În România avem o creştere a numărului de cazuri, pe săptămână, cu 38,9% fără de săptămâna precedenta”, a declarat Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță, a explicat în urmă cu o săptămână care este gradul estimat de protecție a populației României în fața noului coronavirus.

Potrivit lui Gheorghiță, persoanele vaccinate cu cel puțin o doză, plus persoanele care au trecut prin boală (cei depistați pozitiv plus alte 5 persoane estimate că ar fi fost infectate de fiecare persoană care a avut virusul), reprezintă „circa 44%” din populația României, aceste persoane având o formă de protecție în fața formelor grave COVID-19.

Cele mai mari rate de protecție sunt în Cluj, Ilfov și București, unde peste 60% din populație are anticorpi, a adăugat Gheorghiță.

Comentarii
Adauga un comentariu