National

Valeriu Gheorghiță, despre vaccinarea minorilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani: „Vom putea să includem această grupă de vârstă pentru vaccinarea cu Pfizer”

Publicat: 12 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Valeriu Gheorghiță despre vaccinarea minorilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani Vom putea să includem această grupă de vârstă pentru vaccinarea cu Pfizer
Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, a vorbit despre cum se va realiza vaccinarea minorilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

Potrivit medicului, singura companie care a depus documentația în vedere obținerii autorizației pentru administrarea la acest segment de vârstă este Pfizer. El a adăugat că timpul de acordare a acestei autorizări este de aproximativ două luni. De aceea, se estimează că din al treilea trimestru al acestui an se va obține această autorizare ți va putea fi inclusă și această grupă de vârstă pentru vaccinarea cu Pfizer.

Valeriu Gheorghiță, despre vaccinarea minorilor: „Primul pas este să se obțină autorizarea”

Medicul Valeriu Gheorghiță anunță că minorii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani vor putea fi vaccinați în aproximativ două luni cu serul de la Pfizer.

„Primul pas este să se obțină autorizarea pentru administrarea vaccinului la segmentul de vârstă 12-15 ani.

Singurul vaccin care este în măsură să asigure această indicație, în momentul de față, este vaccinul de la Pfizer, care a și depus documentația la FDA, urmând ca ulterior să depună aceleași date și la Agenția Europeană a Medicamentului.

În general, timpul de acordare a acestei autorizări este de aproximativ două luni așa că estimăm că din al treilea trimestru al acestui an se va obține această autorizare și vom putea să includem inclusiv această grupă de vârstă pentru vaccinarea cu Pfizer”, a explicat Valeriu Gheorghiță, la Antena 3.

Valeriu Gheorghiță a fost întrebat dacă minorii vor fi împărțiți în funcție de categorii, așa cum s-a întâmplat în campania de vaccinare a adulților. Iată răspunsul medicului:

„Teoretic, din septembrie ar trebui ca numărul de doze să fie suficient și să nu se mai impună o prioritizare, dar este important să facilităm accesul celor mai vulnerabili la vaccinare.

Cred că până la acel moment vom reuși să vaccinăm mare parte a persoanelor adulte, așa că din septembrie ar trebui să avem suficiente locuri și doze cât să nu mai fie nevoie de această prioritizare și să existe un acces mult mai ușor la procesul de vaccinare”, a adăugat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Valeriu Gheorghiță vorbește despre evenimentele trombotice după vaccinare

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, a vorbit despre evenimentele trombotice după vaccinarea cu serul de la AstraZeneca și despre opțiunile pe care le au persoanele care refuză rapelul cu acest vaccin.

Duminică seara, 11 aprilie 2021, Valeriu Gheorghiță a declarat la Digi 24 că între recomandările țărilor europene există o mare deosebire în ceea ce privește vaccinul de la AstraZeneca, fapt destul de frustrant, mai ales în condițiile în care toți se raportează la aceleași date științifice.

„Vorbim de un risc de 6 evenimente trombotice la 1 milion de persoane vaccinate. Practic, dacă am vaccina 20 de milioane de persoane, am ajunge la 120 de evenimente trombotice. Doar în anul 2019 am înregistrat la nivel național 128 de tromboze de sinus venos cerebral”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, la Digi24, relatează Mediafax.

Evenimentele trombotice, în cazul în care apar, se înregistrează la 3 – 4 zile după vaccinare până la 14 zile.

Adauga un comentariu