National

Valeriu Gheorghiță, detalii despre vaccin: Copii sub 16 ani nu vor fi vaccinați

Publicat: 10 ian. 2021
sticle cu vaccin impotriva coronavirus
Vaccin anti-coronavirus

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, dr. militar Valeriu Gheorghiţă, a declarat duminică, la Antena 3, că persoanele cu vârsta sub 16 ani nu vor putea fi vaccinate în România.

„Nu avem un vaccin autorizat nicăieri în lume” pentru grupa de vârstă sub 16 ani, în cazul coronavirusului, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Vaccinul BioNTech/Pfizer este aprobat pentru utilizare începând cu vârsta de 16 ani, în timp ce vaccinul Moderna este aprobat de la vârsta de 18 ani.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a declarat duminică, la Antena 3, că autoritățile au definitivat lista cu bolile cronice în funcție de care se va realiza vaccinarea în etapa a II-a. Potrivit oficialului, lista va fi făcută publică la începutul săptămânii viitoare, este în acord cu OMS și s-a stabilit și după consultarea listelor aprobate în alte state europene.

Potrivit acestuia, bolile cronice cardiovasculare, diabetul zaharat, afecţiunile neurologice precum sindromul Down, obezitatea, afecţiunile cronice renale, pulmonare, imunodepresia, infecția cu HIV și SIDA, sunt o parte din bolile incluse pe listă.

În etapa 1 a campaniei de vaccinare au fost vizați angajații din spitale.

Oficialii estimează că etapa 2 a campaniei de vaccinare poate să înceapă din a doua jumătate a lunii ianuarie și va viza persoanele cu vârsta peste 65 de ani, angajați din sistemul de învățământ, persoanele cu anumite boli cronice, precum și angajați din activități esențiale ale statului.

În ceea ce priveşte etapa a treia de vaccinare, în care se va putea vaccina oricine, estimarea oficialilor este că va începe în aprilie.

Adauga un comentariu